Najdi forum

recept – pomoč

Saj sem že nekaj po web-u iskala pa ne najdem nič pravšnjega.

Obožujem skuto, sedaj v nosečnosti še posebej. V trgovinah večkrat kupim skutin zavitek, ki je odličen, bi ga pa rada naredila sama doma.
Sestavljen je iz zgornje in spodnje plasti testa (na okus je podobno vlečenemu testu, ampak je bolj debelo kot listnato, tam nekje 3 mm), vmes pa je plast skute (cca. 1 cm), premešane z ne vem čim, pa nekaj rozin je notri.

Zanima me, če ima katera recept za to poslastico, in če bi bila tako prijazna, da mi ga napiše.
Najlepša hvala!

Jaz ponavadi kupim testo (LEDO). Notri je šest plasti. Skuto zmešam z veliko žlico kisle smetane, jajčko, sladkorjem in rozinami. Potem namažem vsako plast posebej in zdevam v namaščen pekač. Po vrhu namažem z oljem ali maslom in proti koncu pečenja še z smetano h kateri primešam jajce.

Pečem na 190 stopinj okoli 45 minut.

Dober tek

Ne vem, če je to kar iščeš, ampak probaj nardit : kupi listnato testo in ga odtajaj po navodilih. Nato ga razvaljaj in namaži s skutnim nadevom. Skutni nadev : skuti dodaj 1 jajce, malo kisle smetane, sladkor po okusu ter namočene in odcejana rozine.
Namazano testo zvij v zvitek, daj ga na pekač obložen s peki papirjem. Po vrhu namaži z rumenjakom ter speči.
Pečenega po želji potresi s sladkorjem v prahu.

Lp in dober tek, Maja

Mislim, da boš dobila podoben skutni zavitek, če kupiš listnato testo, tisto zmrznjeno za razvaljat. Nadev pa narediš iz skute (najboljša je tista, ki ni grudičasta npr. Vipava, Merkator..), 2 rumenjakov, 1 beljak, sladkor po okusu, žlico ruma in vanilijev puding. Vse skupaj dobro premešaš, tako da dobiš kremo. Jaz potem po sredini namažem (dodam še kakšno sadje, ananas, marelice ali jagode) in zavijem, po vrhu še malo rumenjaka in v pečico.

Najlepša hvala vsem trem za recepte. Jutri grem v šoping, potem pa gre prva varianta v pečico, kasneje pa še ostale.
Mnjam, mi že tečejo sline :-)).
Pa lep dan.

New Report

Close