Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Rebrna mrena

Rebrna mrena

Upam, da sem se prav izrazila. Menim, da gre za prehlad, pa vendar se obračam na vas s prošnjo, da mi kaj več poveste o tej mreni. Saj niti ne vem ali me to res boli mrena. Boli me pod desno lopatico, kot da bi me bolela hrbtenica. Vsak trzljaj me zaboli. Vročine nimam, tudi kašljam ne. Stara sem 23 let. Ali je potrebno kakšno zdravljene?

Hvala pa veliko uspehov

Spoštovani!

Vnetje rebrne mrene je zelo priljubljena diagnoza pri ljudeh, čeprav je to izjemno redka bolezen. Rebrna mrena je plašč, v katerega so odeta pljuča in je med pljuči in prsnim košem.

Kar opisujete vi, je vnetje mišic in veziva prsne stene, zato so bolečine hujše ob določenih gibih, ko se te strukture premaknejo, napnejo ali stisnejo. Pomagajo zdravila proti bolečinam, nekaj masaže, včasih led ali hlajenje, predvsem pa čas, da se vnetje teh struktur samo od sebe umiri. Vnetje ni nevarno, je pa nadležno, ker nas boli med aktivnostjo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Vam pišem kar na to temo pa čeprav je že kar stara vendar se moje vprašanje nanaša glih na to temo.

In sicer,prebolela sem pljučnico pred dobrim mesecom in bila pri pulmologinji kjer sem opravila test z dihanjem in je bil rezultat telo slab in je nato rekla da zgleda da imam tudi fracturo rebra in je malo vneta rebrna mrena,moram še povedati da sem v 12. tednu nosečnosti. Sedaj me pa zanima ker vročina mi še zmeri niha in tudi vem da če je počeno rebro da rabi dlje časa da se pozdravi vendar me zanima če bi lahko bila ta vročina še zmeri znak da je rebrna mrena še zmeri vneta? In kako naj ukrepam naprej če grem spet do pulmologinje ali do osebne zdravnice?
Najlepša hvala za vaš odgovor!
LP, Teja

Spoštovani!

Vročina je verejtno znak, da je infekcija še vedno prisotna. če se ob tem še slabo počutite, vzemite še kakšen lekadol (nosečnost ni ovira). Kolikšna pa je ta vročina in koliko dni traja? Vse od pljučnice?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

mene zanima kaj bi bilo pod levo rebro,res da sem nerodno leala,dva dni me je tam bolelo, zdaj ko dam roko pod levo prsoin občutim rebro me ne boli v določenih gibih pa še malo občutim ,na tak način kot bi z hitrim gibom me kaj zabolelo.Bolelo me je samo rebro sem imela občutek kot da bi bilo malo otečeno tisto mesto,res pa je da sem malo debelejša oseba.Razliko sem občutila tako ko sem obe roki položila pod prsi in je na otip bilo na levi malo drugače kot na desni.kaj sploh leži pod prsi na začetku reber.?Hvala Saška

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor.

Verjetno je to kljub vsemu posledica natega mišic pri delu in bo bolelo še nekaj časa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close