Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina reaktivni artritis

reaktivni artritis

Spostovani!

Konec februarja letos, sem se na porocnem potovanju zastrupila s salmonelo. Po 3 tednih so mi poleg prebavnih tezav, pojavile hude tezave s sklepi. Zatekati mi je zacelo koleno, nato glezenj, blazinice na podplatu, notranja stranska kost stopala, zapestje. (Dg: reaktivni artritis po salmonelozi.) 7 mesecev sem jemala Sulfasalazin (2×2 tbl/dan). Tezave so pocasi zbledele in zdravnica je zmanjsala dozo najprej na 2x1tbl in nato 1tbl/dan. Sedaj priblizno 1 mesec jemljem po 1 tbl dnevno. Pred 2 dnevi pa je je zacela boleti leva rama; podobna bolecina, kot takrat ko se je zacelo s kolenom. Skrbi me, da se ne bi stanje vrnilo za 7 mesecev nazaj. Kaj lahko storim? Za pregled sem se ze narocila, vendar je do takrat se 2 tedna.
Ali se te tazave lahko 100% pozdravijo in kaksna je verjetnost da ostanejo?
Glede na to, da z mozem nacrtujeva otroka, kaj lahko pomeni, ce se mi artritis nepredvideno povrne med nosecnostjo?

Hvala za vas odgovor!
Barb

Spoštovani!

Neugodno. Najbrž bo spet potrebna kura sulfasalazina. Za ta čas odložite nosečnost. Med nosečnostjo si boste ev. bolečine lahko lajšali z analgetiki od lekadola naprej, ni pa rečeno, da se bodo še ponavljale, nihče pa vam tega ne more obljubiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljena!

Oglejte si internetno stran

Naslov je: http://www.angelfire.com/space/msanko/

Baje bi lahko pomagala produkta: Nopalin, Super Q 10, Noni. Posvetujte se z zdravnikom!

Lep pozdrav!

Milan

New Report

Close