Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Reakcija po fizioterapiji

Reakcija po fizioterapiji

Spoštovani,

Po več letih manjših bolečin v rami so mi na ultrazvoku in rentgenu ugotovili kalcinat in priporočali fizioterapijo. Ker še čakam na napotnico, sem šla samoplačniško na Tecar terapijo. Že po prvem obisku se mi je stanje drastično poslabšalo, dobila sem hude bolečine…, zdaj se je stanje umirilo, še imam malo zatečeno ramo in malenkost bolečine – po dveh tednih. Ortoped je rekel, da je to reakcija in da se je kalcinat pričel raztapljati in da je to najboljši in najmanj invaziven način za odpravo kalcinata. Hodim pa samoplačniško na ultrazvok, ki mi pomaga. Gibljivost je boljša, še vedno pa ne morem roke dvigniti do glave. Zanima me, ali je možno da se mi je stanje poslabšalo zaradi Tecar terapije? In pa, zdaj sem naredila 10 ultrazvokov, čez 3 tedne pa bom še 8 na napotnico. Je to dovolj ali preveč? Hvala lepa za odgovore in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Poznam že več takih reakcij na Tecar terapijo…sama ga ne uporabljam, ampak uporabljam terapijo z ultrazvokom. Pomembno pri terapiji je, da je roka v pravilnem položaju: če gre za kalcinat v mišici supraspinatus, mora biti roka za hrbtom, če gre za kalcinat v mišici infraspinatus je pomembno, da je roka spredaj in v zunanji rotaciji. Pomembi so tudi parametri ultrazvoka – od vsega tega je odvisno kako učinkovita je terapija, saj mora priti na točno določeno točko. Če roka med terapijo prosto visi ob telesu, ni nobenega rezultata.
10 jih je kar veliko, tako da se je vnetje najverjetneje že umirilo…

Hvala za odgovor. Prosila pa bi vas še za mnenje. Zgleda, da se je vnetje res umirilo in bolečin nimam več, pa tudi gibljivost je vsak dan boljša, roko lahko dvignem že vsak dan malo več. Kaj menite, ali je sploh smiselno, da grem še na terapije preko napotnice, zdaj kmalu bom imela? Da ne bo mogoče preveč teh terapij? in bi si lahko samo škodila, recimo, da bi me spet začelo boleti? Verjetno bom dobila ultrazvok…
Hvala in lep pozdrav,

Pozdravljeni!

Smiselno je opravljati ustrezne terapije, dokler se ne doseže normalna gibljivost, saj se s tem doseže optimalna obremenitev sklepnega hrustanca in preprečuje starostne spremembe.

New Report

Close