Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja reakcija na cepljenje

reakcija na cepljenje

Spostovani, lokalni vzroki so povezani z nekimi vnetnimi dogajanji v neposredni okolici, npr v sluhovodu, na lasiscu v okolici bezgavke, ipd. Laringitis pomeni pac vnetje glasilk ob neki okuzbi zgornjih dihal. Ali je ob tem prisotna se preobcutljivost, pa je odvisno od imunskega odgovora posameznika.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala za odgovor. Mi se lahko glede inhalacij napisete prosim. Zdaj ne vem kaj naj ali.moram k dr, ce gre za alergijo?.kako sploh naj vem ali je laringitis? Sestra je po telefonu rekla, da po opisu sodec je.

Laringitis je vnetje glasilk, povzroceno dalec najpogosteje z virusno okuzbo. PREOBCUTLJIVOST in vsi znaki, oz. tezave, ki jo spremljajo, pa so povezane s specificnim imunskim odgovorom posameznika. Hripavost in kasljanje sta prav gotovo povezana z okuzbo. Na svez cist zrak lahko greste. Ob hripavosti in kaslju so inhalacije vsekakor dobrodosle

Kaslja skor nic, skrbi me, da je kako hrano ali mleko aspiriral in da je zato hripav. Kaj v takem primeru?

Vas pa vse skrbi, a ne? Poglejte, tudi če otrok kdaj kaj aspirira, se mora v običajnih razmerah odkašljati, zato tudi imamo “refleks kašlja”. Če bi aspiriral na način, da bi prišlo do dušenja, bi bilo to akutno stanje: takoj in zdaj in bi morali ukrepati v minuti. Če pa bi aspiriral na način, da bi ob aspiraciji v dihalna pota zašle tudi bakterije in tam povzročile okužbo in vnetje, bi zdravili okužbo.
Hripavost in kašljanje, pa vročina prej, pa izpuščaj… so prav gotovo povezani z okužbo.

Seveda se lahko dražeč kašelj pojavi tudi ob preobčutljivosti na nekaj (kot se urtikarija ob preobčutljivosti keže na nekaj), a morate znake spet presojati v kontektu le tega.

Hvala vam, da imate živce z menoj 😀 Me pa res vse skrbi. Ok, razumem glede aspiracije. Torej tudi, če bi na tak način aspiriral, da bi s tem vnesel bakterije naprej, bi potem zdravili okužbo. Sicer je hripav mal manj ali enako kot pred dnevom in pol, kašlja pa skoraj več nič … ampak kašljal je že vmes med šesto bolezinjo, tako da je verjetno to res pač viroza.

99,99% je viroza:))

New Report

Close