reakcija na ampulo advantix
Pozdravljeni!
Svojemu psu sem dal ampulo proti bolham advantix, ki sem jo kupil pri veterinarju.
Sedaj pa se je pojavila naslednja težava: Pes ima nekakšno težavo z hojo, ali z orentacijo,namreč naredi nekaj hitrih korakov in se kar vsede, kot bi mel nekaj na tačkah in bi ga to motilo. Ampulo sem mu dal tudi že pred enim mesecem, reakcija je bila enaka in je trajala kakšne tri dni. Že kar nekaj časa nazaj sem kupil eno ampulo (druge znamke)v trgovini za živali, tudi takrat je bila reakcija enaka.
Zanima me ali imate tudi drugi kakšne podobne izkušnje z temi ampulami in kaj priporočate v mojem primeru?
Pozdravljeni!
Opisani znaki so lahko posledica toksičnega učinka učinkovine v ampulah, sploh, če se pojavijo vsakič po aplikaciji in nato izginejo,seveda pa so možna tudi druga obolenja živčnega sistema.Zato svetujem, da zaenkrat ne dajete več ampul, na katere je pes imel reakcijo. Uporabite sredstvo, ki ga še ni dobil. V primeru, da se spet pojavijo iste težave, jih posnemite na video.
Vodite evidenco o vrsti zdravil, datumu aplikacij in kliničnih znakih.
V primeru, da ima trenutno težave s hojo, bi bilo najbolje napraviti nevrološki pregled takoj.
LP
Pozdravljeni!
Tudi moj pes ima isto reakcijo na advantix, kot pes uporabnika matej1883. Celo noč ni spal, ker ga moti nekaj na tačkah in ves čas jih liže. Advantix sem mu že dala 2 leti nazaj, ko je dobil bolhe, vendar ni imel nobene reakcije. Ponavadi advantix uporabljam kot hitro in učinkovito sredstvo, ko nekje stakne bolhe. Drugače ne uporabljam nič, ker ni potrebe, ali pa kakšno bolj blago sredstvo za preventivo. Sem pa opazila, da ima sedaj tekočina v ampuli drugačen vonj, kot takrat. Bi mu morala sprati tekočino stran, da ne bo še kaj drugega narobe? Bi mi lahko napisali kakšne stranske učinke ima advantix? ampulo sem kupila samo eno, ne v kompletu, zato navodil nisem dobila zraven.
Hvala za odgovor
Lp
Spoštovani
Psički sem pred tremi dnevi aplicirala advantix n 4 mestih po hrbtenici, kot priporoca proizvajalec zdravila. Prej sem ji dajala advantix le med lopatice, na eno mesto, ker pa se je običajno grozno praskala, sem sedaj ampulo dala na vec mest, v prepricanju, da bo boljse. Naslednji dan po aplikaciji, preteklo je vec kot 24 ur, sem opazila, da se po levi strani (od lopatice proti zadnji tacki) obcasno trese.Kot da je to krc oz. obcasni tremor. Drugace je zivahna, normalno je in pije, tudi na sprehodih zivahna. Stara je 8 let. Ali je mozno, da je za to tresenje kriv advantix ali je bolna? Zelo me skrbi.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
Pozdravljeni!
Srbež po aplikaciji, lokalni eritem kože in tudi tremor so lahko nezaželjene reakcije na Advantix. Zato svetujem, da zamenjate sredstvo za odpravljanje bolh. Če se opisane težave v naslednjih dneh ne umirijo ali se celo stopnjujejo, svetujem pregled pri veterinarju.
LP
Naša psička ima po prejemu Advantixa težave s srbečico. Sicer se nič ne vidi na koži, se pa intenzivno očohava.
Opažam pa tudi, da ima kakšen dan težave, kot, da bi se česa bala, skratka splaši jo že lastna senca.
Prosim za odgovor katerega forumaša ali strokovnjaka, kajti stranskih učinkov zdravila nisem nikjer zasledila.
Pozdravljeni!
Opisani znaki so lahko stranski učinki Advantixa, in seveda tudi kateragakoli drugega insekticidnega pripravka. Po vašem opisu so sicer blažje narave, vendar kljub temu v bodoče odsvetujem uporabljati to sredstvo. Poskusite z drugim pripravkom, opazujte morebitne stranske učinke, če jih ni, ga uporabljajte še naprej.
LP