Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja reakcija??

reakcija??

Lepo pozdravljeni

Odgovarjali ste mi ze prej, zato se znova obracam na vas.

Zadnjega oktobra sem dobila prvo serijo cepljenj twinex (hep A in B) ter japonski encefalit. Vse je bilo ok, razen da sem se tisti dam pocutila malce cudno (nestabilno), kar je baje zaradi cepita proti japonskemu encefalitu.

Od cepljenja naprej opazam, da ima moj urin temnejso barvo in mocnejsi vonj. Zanima me, ce je to lahko povezano s katerim od cepiv (verjetno hep) in ce je to kaj, kar naj bi me skrbelo. Zdi se mi namrec malce cudno. Sicer sem zdrava in ne vidim drugega razloga za moj problem.

Ze vnaprej najlepsa hvala za odgovor
Lep pozdrav
Maja

Spremembo vonja in barve urina pravzaprav le težko povežem s cepljenjem.
Barva in vonj urina se lahko spremenita:
-ob zauživanju določenih vrst zdravil ali hrane
– ob okužbah in nekaterih drugih obolenjih sečil
– ob povišanju žolčnega bravila v urinu (zastoj žolča, vnetje jeter)
– ob dehidraciji: premalo pitja tekočine ima za posledico nekoliko močneje obarvan urin z intenzivnejšim vonjem
– ob raznih bolezenskih stanjih presnove

Na žalost se preko neta ne da (objektivno) videti barve in zaznati vonja, ki ga opisujete. Za izključitev morebitne okužbe sečil in obolenja jeter ali žolčevodov vam svetujem, da se pogovorite še z izbranim zdravnikom, ki lahko opravi preiskavo urina. O spremenjeni barvi in vonji urina sporočite tudi v ambulanto, kjer so vas cepili. Vsa nenavadna dogajanja po cepljenju je namreč potrebno zabeležiti in opredeliti.
Lep pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close