Najdi forum

Re: Zlom gležnja

Spoštovani!
77-letni oče si je zlomil gleženj, ko mu je spodrsnilo in si je nogo spodvil pod sebe, počilo je, k zdravniku je šel drugi dan, ker je kljub bolečini nekako hodil! Po rtg slikanju, je bil še isti večer operiran, vstavili so mu tudi vijak. Sedaj je 5.dan po operaciji, noga je v longeti, dvakrat do sedaj je s fizioterapevtko hodil (brez obremenitve noge) po par korakov po bolniški sobi. Ker ima zaradi zaradi operacije pred leti poškodovan živec in mišico ene roke, bo tudi problem samostojne hoje z berglami, saj nima dovolj moči. Naj omenim, da je sicer bil popolnoma pokreten in sposoben skrbeti zase. Kako postopati, da bi rehabilitacija potekala, saj me skrbi, da bo zaradi neaktivnosti preveč opešal in obležal. Bo sploh še hodil samostojno? Ali lahko pričakujemo napotitev v zdravilišče, saj bo že transport do fizioterapevta v domači ZD velik podvig?! Hvala za odgovor.
Zaskrbljena hči

Če samostojna hoja s pripomočkom (hodulja, bergle) ne bo šla, priporočam začasno uporabo invalidskega vozička. V konkretnem primeru menim, da bi bilo zdraviliško zdravljenje okrog 8 tednov po operaciji zelo koristno in bi povečalo možnosti, da bo oče ponovno shodil.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close