Najdi forum

lep pozdrav!! že nekaj let se zdravim zaradi anskioznosti z ecyetaro ki mi zelo pomaga…prednekaj časa sem se začel obadati z strahom da bom zapadel v depresijo in res občasno ob napadih tesnobe dobim tudi depresivne občutke,da ne bom več mogu živet z takimi občutki zgubim veselje in srečo do vsega nato po napadu ko se sprostim se stanje malo izboljša ampak še vedno ne morem priti do sreče in zadovoljstva ,ki sem ga imel prej ali je to znak da imam depresijo ali je krivo da se tok obremenjujem s tem da so ti občutki posledica mojega mišlenja lp.

hvala za odgovor

Pozdravljeni,

težko vam odgovorim na vaše vprašanje. Obe možnosti, ki ste jih ponudili sta možni in tudi povezani na nek način. Depresija in anksioznost sta namreč tesno povezani in se lahko tudi prepletata. Za točno diagnozo se boste morali obrniti na psihiatra, vendar se sprašujem, koliko vam ta diagnoza lahko pomaga k boljšemu počutju?

Pravite, da vam zdravljenje z Ecyetaro zelo pomaga. Na kakšen način? Kakšno spremembo ste občutili? Načeloma tovrstna zdravila ne ozdravijo, ampak lajšajo ali odpravljajo simptome. Za bolj korenito obravnavo bi morali najti in predelati vzroke, ki so vas privedli do takšnega stanja.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close