Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Re: vnetje obmodka

Re: vnetje obmodka

dober vecer zelim,
tako kot fant imam tudi sam tezave.star sem 33 let.
pred dvemi leti me je zacel boleti levi testis,ki je od vedno manjsi od desnega.bolj kot bolecino sem cutil scemenje v le tem in v spodnjem delu trebuha.v trebuhu je bilo tudi malce bolecine.po obisku pri osebnem zdravniku sem se odpravil v splosno bolnisnico izola na pregled k urologu.ugotovil je,da imam na obmodku malce tekocine.to sem tudi sam opazil.
pregledal mi je tudi prostato-rocno seveda-bolecino sem zacutil pravtako je pritekel izcedek iz penisa.rekel je,da ni hudega za zdaj,da naj se cuvam,ne sedim predolgo na enakih polozajih,na mrzlem,naj ne pijem alkohola prevec itn..saj se mi bo spet ponavljalo kar mi lahko v zrelejsih letih prinese bolj resne tezave.DIAGNOZA:prostatitis in vnetje zilic,ki grejo iz prostate v modo oz.obmodek.po zauzitju primotrena je bilo vse vredu do letosnjega februarja.zacelo se je enako kot predlani in sicer spet rahla izboklina na obmodku oziroma tekocina nabrana kar povzroca rahlo zelo rahlo bolecino,bolj pa scemenje v testisu in v trebuhu.spet sem obiskal zdravnika,kjer mi pregleda prostato-brez bolecine in izcedka.rece mi,da je neka bakteriolosko…in mi predpise antibiotik-pozabil ime-se mi zdi,da je bilo nekaj na x…spil sem jih dve skatlici,20.bilo je malo bolje vendar tista tekocina oziroma zilica je se vedno otala vendar manjsa.potem je bilo bolje vendar ob sportnih aktivnostih se mi spet pojavi-izpostavi in povzroci scemenje.danes 20 dni od prenehanja jemanja zdravil.po danasnjem 1urnem igranju namiznega tenisa in malce teka se mi je spet vnel obmode,torej pojavila zilica-tekocina in scemenje prav tako v trebuhu.tudi bolecina se je pojavila cim sem prenehal teci in prisel domov pa sem komaj stopil na levo nogo.po pocitku mi je bilo bolje manj scemenja in spet se mi je lepo povlekla zilica oziroma tekocina pa vendarle je malce vidna.ko dvignem mosnjicek gor je vidna vec spodaj.zdaj ko to pisem se pocutim pomirjeno in brez scemenja v jajcku pa je cutiti ko sedim in drsam premikam nogi rahel nelagoden obcutek.nevem kaj mi je narediti,malce strahu imam pred nadaljnimi raziskavami.zato sprasujem vas zakaj prihaja do tega,zakaj ko se malce vec obremenjujem,ali je kaj nevarno vse skupaj.upam,da ni za operativni poseg ali pa se kaj hujsega.
zelim si biti zdrav kot vsak in to nelagodno vzdusje mi povzroca kup preglavic.ali imam razlog za biti nervozen,saj mi ni jasno ali je to bakteriolosko vnetje kot sta v obeh primerih rekla zdravnika ali kaj hujsega.
naj omenim,da sem oce treh otrok,da nimam dodatnega zdravljenja in nevem kako bi si privoscil dodatne preglede zato prosim vas za odgovor.

vnaprej se vam zahvaljejem in pozdravljam

Spoštovani!

Zelo ste se potrudili in natančno zapisali, vendar vas glede odgovora moram razočarati. Tako je pač – kot ne morete otrok narediti preko interneta se tudi medicine ne da iti takole preko elektronske pošte.
Skratka – imate neke težave, ki včasih so in včasih niso, urolog je že pregledal in očitno meni, da kaj resnega (tumor testisa) ni. Če težave ne gredo stran, boste pač šli nazaj k urologu. Nenazadnje, tudi osebni zdravnik vam lahko izda napotnico za UZ testisov, skrotuma, ingvinalne regije, naročite se lahko tudi v UKC Ljubljana.

Ne vem, ali ste urologa (ali še bolje, vašega zdravnika, ki ima pred seboj izvid urologa), prosili, da vam razloži, za kaj gre, kaj pomeni “žilica” in podobno.

Omenjate, da nimate dodatnega “zdravljenja”. To verjetno pomeni, da nimate dodatnega zdravstvenega zavarovanja. To je lahko težava. Vsekakor je verjetno, da bi si lahko, če bi bile težave vse hujše, morali to omisliti. Do takrat pa je smiselno, da se o tem posvetujete z osebnim zdravnikom.

Načeloma se zdi, da nekoliko mešate stvari – eno je, kar opisujete kot nekakšna “tekočina” – ? da ni morda kila ali kakšna kela -treba bi bilo videti izvid in UZ, drugo pa je lahko vnetje obmodka, ki ga lahko povzročijo bakterije ali tudi virusi. Ni verjetno, da bi se vnetje obmodka kar tako pojavljalo ali izginjalo. Če gre za vnetje obmodka, to hudo boli, bolnik vsaj v začetku leži, dobi vročino, antibiotike jemlje dalj časa…

Skratka – težave in strahove razložite osebnemu zdravniku, prosite, da pogleda in vam svetuje kaj napraviti, tako glede težav kot glede pregledov in zavarovanja.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close