Re: preoblikovanje dlesni
lep pozdrav
verjetno to uprašanje ni za ta forum a sm v skrbeh drugega pa nisem našel. moj sin ( 15 let) ima zadnje čase probleme z spodnjo dlesnijo saj se mu je zelo stanjšala in malo odmaknila dol ( sploh pri 3. kje zob gleda zelo ven iz dlesni) in me zanima kaj bi to lahko bilo saj ni vijolično rožnatih dlesni kot pri gingvitisu. med 7 in 12 letom si na žalost ni pravilno umival zob tako da ima 3 plombe ampak to ni pomembno posledično zdaj ko si umiva pravilno zelo redko zakrvavijo in občasno se pojavljajo afte. zdaj pa se mu je začela dlesen tanjšati še zgoraj tako da me je začelo skrbeti če ima kakšno obolenje, na njegovo žalost pa ima še poškodovan čeljustni sklep tako da gre lahko k zobozdravniku v skrajni nuji.
tako da prosil bi vas če mi lahko vsaj približno poveste kaj bi lahko bilo in kako se da pomagati
uporablja krtačo oral b in zobno kremo vademecum in občasno parodontax
že vnaprej hvala za odgovor
lep pozdrav , janez
Pozdravljeni. Takole preko foruma vam težko karkoli svetujem. Razen tega, da je dobro, če ima sin pri 15 letih svojega stalnega zobozdravnika, ki pa mu bo znal svetovati, tako glede pravilnega čiščenja zob kot glede morebitnih dodatnih ukrepov za preprečevanje odmikanja dlesni. Lep pozdrav, David Dovšak