Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Re: Pravice pacienta

Re: Pravice pacienta

Spoštovani!

Imam nekaj vprašanj v zvezi z umetno zgornjo šestico. Zob je bil zdravljen že pred leti. Kljub temu so se občasno pojavlalje manjše pa tudi zelo močne bolečine. Zobozdravico sem v tem času že zamenjala, novi sem večkrat omenila bolečine, saj mi je izpadala plomba in med plimbiranjem me je zelo bolelo. Slikali sva zob, nakar je zobozdravnica ugotovila, da je bolan sinus nad zobom in le ta povzroča bolečine, napotila pa me je tudi k rentgenu glave. Osebna zdravnica je po pregledu rentgena glave rekla, da so sinusi popolnoma zdravi. Zobozdravnici sem zatem še večkrat omenila, da me zob boli, vendar je samo skomignila z rameni, češ da mrtev zob ne more boleti.

Tako mi je lani septembra izdelala porcelanasto krono, kmalu decembra pa se mi je naredil abces. Šestice seveda z apikotomijo ne bodo zdravili, saj bolna korenina sega pregloboko v sinus. Zob gre ven.

Zanima pa me, ali mi pripada povrnjen denar za ta umeten zob, saj bodo zob odstranili po le štirih mesecih. Je zobozdravnica naredila napako? Opozarjala sem jo na bolečine, pa še kar zatrjuje, da nihče ne more vedeti, kaj je z mrtvim zobom, saj ga ni zdravila ona. Mislim, da se mi dogaja krivica, saj sem poleg vseh nepoterbnih bolečin še ob zob in za vse to sem štiri mesece nazaj plačala!

Kaj menite?
Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovore in Vas pozdravljam!

Anja

Spoštovani,

težko sodim ali gre za malomarnost ali za nesrečen splet, ki je pripeljal do takšnega stanja.
Dejstvo je, da predhodno zdravljen zob lahko boli in da se vnetna dogajanja največkrat lahko razberejo z rtg slike.
Glede povrnitve plačila porcelanske plombe se boste morala pogovoriti s svojo zobozdravnico; 4 meseci uporabnosti prevleke zares niso opravičljiva trajnostna doba protetičnega nadomestka.

Pozdrav.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close