Najdi forum

Re: Poškodba kolena

Pozdravljeni, imam ostre bolečine v kolenu,

teče mi 22leto starosti, zadnje 3 leta aktivno tečem na dolge proge oz cestne teke, 10km+
večinoma po asfaltu, tudi treniram večinoma po asfaltu, zaradi muskulature imam 25.0 ITM(večkrat tedensko vadba z utežmi, 5 treningov tedno – 2 ali 3 tekaška po minimalno 80min pa do 120min teka po asfaltu) (nizek %maščob).

Včeraj sem opravill 20 – 25km dolg planinski pohod po “nepoteh” danes pa se je pojavila ostra bolečina, ki je še včeraj po pohodu delovala popolnoma nedolžna.

Boli me levo koleno, žarišče bolečine je globlje v jamici na zunanji strani pod pogačico ob vezivnem tkivu ki drži pogačico in na območju zunanje križne vezi, bolečina sega tudi iz žarišča globoko v koleno, najbolj boli zunanji del kolena, torej leva stran ko koleno pokrčim, do konca ga ne morem pokrčiti.

Če do srede nebo bolje obiščem zdravnika, Vas pa vljudno prosim če mi lahko podate tako od očesa Vaše mnenje, oz kaj sumite in mi svetujete.

Hvala

“Na daleč” mi pride pred oči predvsem možna poškodba zunanjega meniskusa. Vsekakor priporočam, da obiščite zdravnika, saj lahko v kolenu v primeru nepravočasnega zdravljenja pride do dodatnih poškodb (še posebej ob nadpovprečnih obremenitvah, ki so jih Vaša kolena deležna).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close