Najdi forum

Re: Poškodba kolena

Pozdravljeni še enkrat,
najprej se vam zahvaljujem za odgovor z dnem 24.1.2011.

PO 10 dneh, ko sem bila še vedno na berglah, sem se za pomoč obrnila k športnemu fiziaterapevtu, da mi bi pokazal vaje za jačanje mišic in vezi, ker bolečine pri obremenitvi so bile še vsake toliko časa tako močne kot, da mi bi nekdo nož zapičil v koleno. On je po vseh testih za vezi in meniskuse ugotovil, da vezi niso poškodovane ampak, da je ” izpahnjen” zunanji meniskus, kar je po njegovih besedah zelo redko.Fizioterapevta sem do danes obiskala 2 krat in sedaj lahko že skoraj normalno hodim ( šepam ), ampak je to v primerjavi s tistimi bolečinami neprimerno boljše.

Vmes sem komaj prišla na pregled k kirurgu, pa me sploh ni želel poslušati in je kar naprej potrdil diagnozo Laesio LCL genus dex.( stanje prepisano iz izvida: še vedno je prisotna oteklina na zunanji strani kolena in bolečnost stranske vezi, sicer je koleno stabilno, prazno. Gibljivost je pri fleksiji zavrta za cca. 30 st. boleča.)

Sedaj ne vem več kaj narediti in ali je smotrno še vedno vstrajati na MR ( ker me nihče noče napotiti na njo).

Naj povem , da imam 31 let in se bi rada še naprej ukvarjala s športom ( kolesarjenje, tek, smučanje) in bi si sedaj pozdravila koleno kar se da dobro, da ne bi imela večno nekakšne težave.

Še enkrat hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Mislim, da bi bila napotitev na magnetno resonanco smiselna. Vsekakor pa mora o tem na osnovi kliničnega pregleda presoditi kirurg.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close