Najdi forum

Re: Pomoč pri anksizioznosti

Pozdravljeni ,sem srečno poročena,imam dva čudovita otroka,vse gre kot po maslu,mož ima rad oba otroka lepo skrbi za nas,ne pijančuje …v glavnem vse lepo in prav ,če ne bi imela kar naprej strah ,da bo mož kaj naredil sinu,večkrat sem imela sanje,da ga spolno nadleguje,to nikakor ni res in kot sem že povedala je čudovit oče in se razume z obema in ga zelo zagovarja,oba sta ribiča in v glavnem super vse,ampak moj strah ne zgine in ne zgine in čeprav si dopovedujem ,da je to neumnost in neumne sanje,mi enostavno ni pomoči. Kaj naj naredim,da mi take sanje in neumnosti več ne bi hodile po glavi?

Pozdravljeni,

vaši strahovi in sanje lahko kažejo na neko nezavedno dogajanje v vas. Kot pravite ste srečno poročeni, imate dva čudovita otroka in vse gre kot po maslu. V vaši zavesti je vse lepo in prav, brez težav. Nekaj globoko v vas pa vam vzbuja strahove in neprijetne sanje.

Kaj lahko naredite, da vam te “sanje in neumnosti” ne bodo več hodile po glavi? Ni nujno, da so to neumnosti – nezavedno vam nekaj sporoča. Kaj vam sporoča pa je vprašanje. Morda lahko posvetite več časa sebi – z ukvarjanjem, s poslušanjem in raziskovanjem sebe. Dober način samospoznavanja in ozaveščanja je psihoterapija. Morda boste lahko tam raziskali pomen vaših strahov in sanj. Predvsem vam priporočam, da ne odrivate teh misli, ampak jih pustite – to ne pomeni, da jih sprejmete kot resnične, ampak, da jih opazujete.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close