Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Re: otrok se ponoči odkriva

Re: otrok se ponoči odkriva

Moj 6 letni sin spi odkrit, odkar se je začel obračati v posteljici. Ker stanujemo v bolku in je vedno topel zrak iz tega ne delamo problemov. Ponoči se ne zbuja, kar pomeni, da ga ne zebe. Sploh pa je bolje za otroka, da mu ni prevroče. Pomembno je le, da ima pižamo – pajaca, kjer so tudi nogice notri, ali pa mu obujte nogavice. Meni osebno so vreče utesnjevanje otroka.

Majhni otroci se zelo radi odkrivajo. Jaz sem starejšega otroka zaradi odkrivanja ponoči dajala v vrečo, mlajši pa tega ni prenesel. Na koncu sem nehala vstajati cele noči in sem spala. Otrok se ni prehladil in ko je bil malo starejši, se je tudi nehal odkrivati. Zaradi odkrivanja se pa tudi nikoli ni prehladil

Draga Alja,

imam 16 mesečno hčerko, s katero sem imela enake probleme kot vi z vašim sinom. Takoj ko sem jo pokrila je “znorela”, če pa je slučajno že spala, se je po nekaj minutah zbudila. Potem pa sem se nekega večera odločila: toplo sem jo oblekla (body z dolgimi rokami, spalni pajacek – čisto navaden bombažen), obula sem ji nogavičke in jo pustila odkrito oz. takrat, ko je bilo zunaj najbolj mraz, sem jo pokrila le s prevleko za odejo. Spala je vso noč in tudi prehladila se ni še nikoli. (Ne vem pa, kakšno imate temperaturo v njeni sobici, mi smo v bloku in je precej toplo.) Srečno!

Marijana

Jaz imam čisto drugi recept in sem nekako proti vrečam. Mislim da jih otroci ne marajo in če pomislim kako bi bilo meni, če bi mogla spati v vreči, jih razumem. Po sodelavkinem nasvetu nisem več imela problemom z nočnim vstajanjem.
1. NASVET:
Potrebujete le prevleko 190X90, vanjo dajte deko ali kovter, preostali daljši del prevleke zatlačite pod jogi.
2. NASVET:
Sodelavka mi je pravkar svetovala še drugo možnost, ki je v kolikor nimate prevleke za eno osebo, cenejša. V kotih na prevleki, ki jo že imate, prišijte trakove in le te privežite na ograjico posteljice.

Poskusite in se oglasite! Lep pozdrav!

Tudi sama imam otroka in s odkrivanjem nimam problemov, tudi, če se kdaj odkrije, vrjemite, da se otrok zbudi, če ga zebe. Moja mama pa je na meni prakticirala to, kar pravi Elena. na tistem kocu koutra, ki pri glavi, je na vsako stran prišila elastiko in le to privezala ob posteljico. Pravi da je delovalo.

lp Lela

New Report

Close