Najdi forum

Re: Modrostni zobje

Spoštovani!

Pred enim mesecem sem imela operacijo modrostnega zoba. Zdravila nisem dobila nobenega, vendar se mi je zakompliciralo. Dobila sem alergijo na Lekadol in močno vnetje, zato sem dobila antibiotik in naprosen. Po enem mesecu se mi je pojavila oteklina in opazila sem, da imam pri kosti veliko bulo, ki je premera kar 4 cm. Bila sem pri zobozdravnici, ki me je poslala na slikanje ortopan, vendar je slika čista. Dala mi je antibiotik, vendra se mi po antibiotiku stanje ni izboljšalo. Kaj bi lahko bilo narobe, da se na sliki ne vidi in kam naj se obrnem, da bodo ugotovili za kakšno bulo gre. Hvala;Lp N

Pozdravljeni. Ni mi povsem jasno, zakaj za pomoč ne prosite kirurga, ki vas je operiral. A se vam to ne zdi smiselno??! Pravite, da ste dobili alergijo na Lekadol (kar je res redko) in nato zdravila, od katerih pa nobeno ne zdravi alergije. Iz napisanega težko razberem, za kaj je šlo, vsekakor pa, še enkrat, obiščite kirurga, ki vas je operiral.

Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

Pozdravljeni,

imam napotnico za odstranitev modrostnih zob. Morala bi odstraniti vse, vendar sem na zadnji
strani napotnice zasledila pod točko 1. kratka opredelitev problema: Dentes semi impacti mandibulae bil (ali bol) 38 et 48. Ali to pomeni, da mi bo kirurg odstranil le ta dva?
Hvala za vaš čas, LP

Pozdravljeni. Zobozdravnik je tisti, ki prvi postavi strokovno utemeljitev za odstranjevanje modrostnih zob in to tudi napiše na napotnico. Kirurg se nato ob pregledu odloči, ali je potrebno odstraniti še kakšen dodaten zob ali pa se morda lahko kakšen zob pusti še v ustih. Napotnico torej imate, po pogovoru s kirurgom bo jasno, katere zobe je potrebno odstraniti in če bo napotnica pomanjkljiva, bo zobozdravnik napisal še eno. Glede na čakalne dobe, ki obstajajo za te posege (več kot leto dni, torej več, kot je veljavnost napotnice), bo to tako ali tako verjetno potrebno…

Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

vse pohvale dr. alešu vesnaverju iz stomatološke klinike ukc ljubljana .opravil mi je dve operacije na čeljustnem sklepu artroskopsko in odprto…..zdaj je končno u redu .je resnično zavzet , strokoven in dober s spoštovanjem o njem lep pozdrav

New Report

Close