Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Re: modrostni zob – bolečine po operaciji

Re: modrostni zob – bolečine po operaciji

Pozdravljeni,

v začetku aprila sem bila na operativnem odstranjevanju modrostnega zoba, to je bilo že drugič. Oba zoba sta rastla v vodoravni smeri proti drugim zobem. Prvič je vse potekalo brez komplikacij in tudi drugič je zgledalo tako s to razliko, da je oteklina izginila malo pozneje (v 8-9 dneh). Še nekaj časa sem kljub normalnemu umivanju zob imela neprijeten zadah, kar pri prvi odstranitvi ni bila težava. Nato je bilo vse v redu. Včeraj, skoraj dva meseca po odstranitvi sem med ščetkanjem začutila bolečino v predelu, kjer je prej bil ta na zadnje odstranjen modrostni zob, danes pa me že malo bolj boli in malce sem zatečena. Nič ni zagnojeno le tkivo zgleda bolj nabreklo in težko jem. Ob tem mi je tudi malo slabo, pa ne vem če zaradi tega. Zanima me, kaj vse gre lahko narobe po tem po je več kot mesec in pol bilo vse v redu?

Zanima me tudi ali v primeru nosečnosti lahko dobim anestezijo, če bi morala ne še kakšno operacijo zaradi tega?

Pozdravljeni. Kar nekaj vzrokov je, da lahko dva meseca po odstranitvi modrostnega zoba otekate. Morda je v rani ostal del kosti, ki ni imel dovolj prekrvavitve in deluje kot tujek, morda je v rani še kos šiva, lahko pa da celotno vnetno dogajanje izvira iz kakšnega okuženega žepa v rani. Nenazadnje lahko težave povzroča kakšnen drug zob. Možno je, da bo potrebno rano ponovno odpreti, natančno izpraskati in očistiti ter ponovno zašiti. O morebitni antibiotični terapiji se bo odločil kirurg, morda se bo odločil tudi, da iz rane vzame bris za določitev morebitne okužbe z Aktinomikozo. V vsakem primeru morate do kirurga na kontrolo, nosečnost pa ni nobena ovira za prejemanje lokalnega anestetika, lahko pa vpliva na izbor antibiotika, če bi ta bil potreben. Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close