Re: Kako posvojiti
Ni mi jasno zakaj želja po otroku iz tujine? Ali ni dovolj želja samo po otroku, pa potem od koderkoli že…in pri tem ponavljam: v Sloveniji je v rejništvu nebroj otrok, ki bi morali imeti pravico biti posvojeni in seveda bi morala biti ta možnost tudi udejanjena! Če bi bilo malo več pritiska, bi tudi do udejanjenja prišlo prej (in ne šele čez sto let!!)
Zanimajo me kriteriji posvojitve in šanse.
Če je moje stanje neporočena, koruznik že 10 let z istim partnerjem
vsak izmed naju ima 1100 plače neto, imava lastno stanovanje, 1 star avto, stara sva 30 in 37 let, visoko šolo. Imava družine ob strani in mojo in njegovo.
Posvojila bi otroka 2-5 let starega, po možnosti zdravega (zboli itak lahko v času odraščanja, ali se odkrije da ima kako dedno ali drugo bolezen)..
Koliko je takih otrok v sloveniji? Kakšne so šanse v odstotkih, če vložim prošnjo jutri, da ga dobim v nekaj letih? Hvala za info ( lepo prosim, ne se zgražati:).
Oglasi se na tvojem CSD in ti bodo povedali, kako in kaj. Meni so pred tremi leti z malce posmehljivim obrazom rekli, da ni možnosti, da bi lahko posvojila oz. dobila otroka. Stara sva bila 31 in 33 let.
Celo, ko sem jim povedala, da bom posvojila v tujini, so bili skeptični in nejeverni. Ko sem po 6 mesecih pripeljala domov hčerko, so začeli verjeti, da je mogoče.
Mislim, da v Sloveniji obstajajo otroci, ki bi morali dobirti možnost, da so posvojeni in da končno dobijo “prave” starše, vendar sistem ne deluje.