Najdi forum

Re: Implantati

Pozdravljeni,

na mestu štirice zgoraj mi je bil pol leta nazaj vstavljen implantat z delnim sinus liftom oz. dograditvijo kosti. Naslednji teden mi “odpirajo” (strokovne besede za to ne poznam) implantat, saj je minilo 6 mesecev od vstavitve. 2 meseca nazaj sem na mestu implantata začutila rahlo bolečino, ki je bila izrazita predvsem ob dotiku na tem mestu in vse okoli dlesni. Poleg tega sem opazila, da je vrh implantata zunaj dlesni, zgledalo oz. zgleda kot temna kovina, ki gleda ven. Okoli je tudi rahlo zatekla dlesn. Nemudoma sem šla k kirurginji, ki ni preveč komentirala razen, da ni hudega in da naj čez 2 meseca pridem, da ga “odpremo”. Bolečina je še vedno prisotna, vendar le na dotik, tudi npr. ob jedi. Splošna zobozdravnica pa mi je potem rekla, da ta oteklina ni v redu in da se očitno pod implantatom nabira hrana in zato bolečina in rahla oteklina.

Prosim za mnenje, ali opisana težava pomeni, da vsaditev implantata ni bila uspešna oz. ali je to normalno stanje, in kako je potrebno ravnati v tej situaciji.

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!
April

Pozdravljeni. Bolečina in oteklina ob implantatu gotovo nista v redu. Ali je to kaj hudega ali ne težko rečem ne da bi vas videl , sam pa bi se gotovo odločil,, da implantat odprem prej in namestim oblikovalec dlesni takoj,, sploh če je implantat že razgaljen . Upam , da bo vse v redu. Lp, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close