Re: Granolom
Star sem 29 let.Na zgornji desni enki mi je zobozdravnica približno pred tremi meseci popravila plombo.Približno 2 tedna zatem pa se mi je na tem zobu vnel živec,zato mi je ta zob odprla, sčistila kanale in ga nato začasno zaprla,s tem da mi je v zob vstavila nekakšno cevko oz. drenažo,tako,da se je lahko zob zračil.Bolečine so potem po dveh dneh postopoma popustile do naslednjega obiska čez 1 mesec.Takrat mi je drenažo odstranila in zob zaprla, ta pa naj bi bil zaprt približno pol leta.Še isti dan pa se je zob razbolel in ni nehal boleti 8 dni(ni bila reakcija), zato sem šel nazaj in mi je zobozdravnica spet odprla zob,takrat pa je začel zob močno krvaveti.Dobil sem antibiotik,zob pa je ostal popolnoma odprt in to približno 5x3mm,tako da mi vsa hrana zaide v luknjo,kar je zelo težko očistiti.Naročila pa me je čez 7 tednov,vendar pa so se po 4 tednih zamašili kanali in sem šel do dežurnega zobozdravnika,da jih je očistil.Ta zobozdravnik se je začudil nad tako veliko luknjo in dolgo čakalno dobo(zob niti ni bil slikan).Po njegovem mnenju je to granolom in se da kirurško popraviti.Ali je mogoče zob rešiti,če bom imel tako dolgo odprt zob,ali se ne bo od znotraj naredil karies,ker hrana zaide not in gnije?
Hvala za odgovor.