Najdi forum

Re: dojenje

Ali ima kdo kakšno izkušnjo ali mnenje, kako odvaditi otroka (moj je star 9 mesecev in pol), dojenja, ki ga uspava, oziroma, kakšni so drugačni načini uspavanja – predvsem zvečer, ko ni avtomobila, vozička… Ne verjamem, da je “pusti ga jokati” edini način! (?)
Problem bo namreč, ko bo šel v jasli, saj tudi popoldne zaspi le pri dojenju.

Hvala za odgovore!
Bojana

Draga Bojana !
Po mojem je popolnoma nesmiselno odvajati otroka, ki je tako malo star od dojenja pred spanjem.Saj to je nekaj najlepsega in najbolj pomirjujocega za otroka, da zaspi na dojki.Iz svojih izkusenj vam povem, da se prej ne obremenjujte z odstavljanjem, saj ko bo otrok sel v jasli, bo tam zaspal brez dojenja, saj ne bo cutil in vohal mame.Veste, otroci so pac bolj pametni , kot si mi mislimo.Doma pa lahko pac po mili volji nadaljujeta dojenje.Tudi moj otrok se v vrtcu sploh ne spomni na dojenje, ko pa pride domov, pa je najprej MAMA , sele potem kosilo.Star pa je dvajset mesecev.Lahko vam povem, da se doji se ponoci in se s tem nikoli ne obremenjujem, da bi naj zaspal brez dojenja.Saj vam bo otrok dal sam vedeti, gdaj je prerasel potrebo po dojenju.Do takrat pa naj kar uziva ob najboljsem, kar mu je ustvarila mati narava.

LP Mojca

Draga Mojca!
Krasno, lepo in prisrčno napisano!
Mamice preveč kompliciramo in ne pustimo stvarem, da gredo svojo pot!
Draga Francka!
Kar brez prisile, saj otrok dorase in dotori in opusti stvari, ki jih ne potrebuje, sam od sebe! Pustimo otrokom, da nas kaj naučijo!
Lep dan želim vsem skupaj, doječim in ne več doječim!
Tija

Če potrebujete kakršnokoli pomoč ali nasvet v zvezi z dojenjem, lahko brezplačno pokličete slovenske svetovalke La Leche League
International (Mednarodne zveze za dojenje), ki vam bodo vedele svetovati: Jana, tel.01/5101000, Urška, tel.01/5184119, Mateja 01/5124574, Irena 04/5108001, Tanja, tel.05/6273484, Nataša 031/579238 in Špela 02/2519238.

V Ljubljani, kopru, Mariboru in Škofji Loki so organizirana tudi mesečna redna srečanja za doječe mamice in otroke.

Lep pozdrav, Karmen!

New Report

Close