Najdi forum

Re: Čustvena zloraba, čuden odnos???

Lepo pozdravljena,

Po opisu sodeč bi rekel da imaš kar prav ko rečeš da je manipulacija. Mogoče se sam niti tega ne zaveda. Toda če skače iz “me ne briga” na “ne morem živet brez tebe” čez noč, več kot očitno ni čustveno zrel. Večni otrok verjetno. Pa ne zato ker je gamer. Tudi sam večkrat odigram kakšno igro – vsekakor raje to kot pa po kafičih se napijat.
To da ti ne pusti imeti svoje rutine mi je tudi nerazumljivo. Razen če tvoja rutina pomeni da mora on s tabo početi vse kar si si zamislila. Če pa imaš svoje stvari za opravit, pa te nima kaj on omejevat. Saj nisi njegova lastnina.

Če si se v 8h mesecih dosti zredila je prav da če ga moti da ti pove. Brez zamere ampak dosti žensk se drži “v formi” dokler so samske, ko pa dobijo fanta se opustijo. Skrbi zase ne glede na to ali si samska ali ne (nevem sedaj konkretno zate – ker če si šla 2 kile gor ni to nič strašnega 🙂 – ampak na splošno se to dogaja).

Seveda je po par stavkih nemogoče realno oceniti vajino situacijo ampak po opisanem žal nimam občutka da je tu neka prihodnost. Tako kot se on obnaša sem se jaz pri 16h letih (danes 33).

Sama ugotovi če se ti zdi normalno njegovo obnašanje in probaj bit pri tem kar se da objektivna. Sam nebi ostal v vezi z nekom samo zato da nisem samski.

Definitivno se obnaša toksično. Če si si dovolj vredna ga pusti. Deluje čustven vampir in to nikakor ni dobro zate. Poskrbi najprej zase, to je nujno potrebno za tvoje dobro počutje. Partner mora biti zvest in tvoj najboljši prijatelj, te mora spodbujati in ne biti toksičen. Če je nekaj ne štima.

Vprašaj se ali želiš ostati v toksičnem razmerju.

Eee, hvala za tole odgovor.
Mene sploh me moti, če je gamer , saj je to cist kul. Saj jas tudi sama spilam strelske igrice preko pc. Tak da ja.
Saj mi je zdelo, da je nekakšna manipulacija.
Glede kilograme. Shujšala sem že nek več ko 10 kil, ker sem pred zvezo sama sebe zhritala. Sam vseeno kljub temu neke kritizira. Sama v svojem telesu dobro počutim. Tako da. Tvoje mnenje mi je zadosti povedalo. Ne želim biti v taki čudni zvezi, ker to ni za mene. Hvala vam za odgovor :).

Milo rečeno je to manipulacija, realno pa gaslight-ing. Pobrskaj na spletu, kaj to točno pomeni.

Gamer.
Manipulator.
Zdaj so male stvari, potem bodo pa vse večje in bolj bo imel zblojene ideje, kaj smeš in kaj ne smeš.
Prekiniti, dokler ne postane huje.

Če se ženska zelo zredi in zanemari v zvezi je to ponavadi znak, da je nesrečna. Ne vedno, ne vse, ampak velikokrat. Tako da če se tvoja začne zanemarjati bi se vprašala po stanju v zvezi.
Pa seveda parter lahko pove, če to opazi, itak. Ker se lahko tudi pozanima s tem kaj je z njo, kaj dogaja, a je v redu.

zveni bolj kot, da sta 18 in 22 in noben od vaju nima pojma kaj je zveza al pa ljubezen.
čustvena manipulacija je že, ko ti nekaj ne odgovarja in namesto, da direkt rečeš kaj te moti, kaznuješ človeka s tišino in umikom. on pa valda panic mode in bi vse naredil, da prideš nazaj. v tem primeru si ti tista, ki manioulira.
noben od vaju nima pojma kak naj se loti vsega in pol valda katastrofa.
če se zavedšś, da ne veš čist kaj so zdrave meje v odnosu in kaj ne – najdita nekoga, ki obvlada in se vsedite pa naj vama obema razloži. tudi če se odnos ne obnese pridobiš na znanju za naprej.
lahko pa preneš naprej tale vzorec, ko vsakič, ko nekaj ni po tvoje, kaznuješ partnerja s “odvzemom” pozornosti.

Najprej si popravi svoj pravopis, potem še sebe in nato spokaj iz te “kvazi” veze. Pa srečno!

Se opravičujem za malenkost žaljiv komentar, ampak vseeno kar je preveč je pa preveč.

Če želite da vam kdo na forumu pomaga se vsaj malo potrudite in pišite kot je za razvitega
odraslega človeka spodobno. Kam bi pa prišli če bi vsak v roke prijel listke s kupom besed, jih vrgel v zrak in pisal tako kaotično, kot so pristale na tla?

Ljudje smo izumili jezik za lažje sporazumevanje in širjenje misli, ki se nam motajo po glavi. In če želimo, da se bomo v prihodnosti vsaj malo razumeli, bi bilo priporočljivo, da se potrudimo in obdržimo način komunikacije, pri kateri ne potrebujemo dekodiranja vsake besede ki jo izusti naš sogovorec.

Saj bi pomagal, vendar sem iz hruške postal hruškov sok, saj sem si izžemal možgane ko sem bral vaše ničvredno sporočilo.

Ja pa ja, če se ženska v vezi zredi je kriv partner, ki jo dela nesrečno? Ne fantaziraj, vsak je odgovoren zase. Če je nesrečna naj gre, ne pa se redi. Nis(m)o vedno krivi partnerji ali pomanjkanje le-teh za vaše težave. A tudi moški popivajo po kafičih ker so nesrečni v vezi? lol

Tko je to, ko ljudi hočemo(-ejo) biti v nekih vezah, pa če so za skupaj ali če ne, sam ,da pač niso sami in pol se bockajo. Bolje bit samski in it skomerkol in kamorkoli, ko pa pravi pride, pa dat času čas in potem it čez čas na skupno življensko pot. Morda je to to.

New Report

Close