Re: Bolečine pod levim rebrnim lokom
Spoštovani!
Iz tako kratkega opisa težko zanesljivo sklepam, a poskusil bi s kuro antidepresivov, ali z zdravili proti tesnobi (a te jem ožno jemati le krajši čas).
Če so izključili motnje v delovanju ščitnice, bi ob sicer normalnem počutju in potem navalih opisanih težav pomislil tudi na motnje v delovanju nadledvične žleze.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
že od novembra 2013 čutim tiščanje pod levim rebrnim lokom, zadnje 3 tedne pa to čutim vsak dan. Danes sem bila na pregledu krvi – sedimentacija, in CRP sta vredu, tako da kakšnega vnetja mi ne pokaže. Zanima me, kaj bi lahko bilo? Najbolj zanimivo je, da ko sedim in ko se vležem čutim tiščanje, ko pa se gibljem pa ne duha ne sluha o tem… Kaj je morda lahko posledica rane na želodcu?
Spoštovani!
Če ste imeli rano na želodcu, bi bil to lahko znak povovitve, čeprav je lokacija preveč levo. Lahko gre za boleč rebrni lok – mišice in vezi, čeprav to bolj boli pri gibanju in na pritisk. Lahko gre za spremenjen ritem gibanja črevesja.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
narobe sva se razumela, nisem še imela rane na želodcu in nikoli nobenih problemov s prebavo, stara sem 22 let. Čakam na ultrazvok trebuha, zdravnica sumi ledvico, ampak po mojem mnenju to ni, glede na to, da je izvin urina normalen. Je pa zanimivo, da se mi tiščanje pojavlja skozi ves dan. Res sem brez idej, kaj bi to lahko bilo, kaj so morda možni žolčni kamni – sicer vem da se bolečina pojavlja pod desnim rebrom… Lp
Spoštovani!
V takih primerih se pogosto zatečemo k zdravilnemu poskusu, ko z zdravili proti želodčni kislini pričakujemo zmanšanje bolečin in drugih težav, ki nastanejo zaradi le-te. Če ni uspeha naredimo gastroskopijo. če znaki kažejo v tej smeri. Pri bolečinah zaradi žolčnih kamnov so ti napadi praviloma redki, le po obrokih mastne, surove ali začinjene hrane in minejo po nekaj urah. Tudi zdravila za lajšanje oblčein poamgajo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani,
sem alergik, s potrjeno alegijo na aršide, mraz in mišične relaksanse ter s sumom na astmo, ki je trenutno nepotrjena. Pred 12 leti operirani žolčni kamni, ki so hkrati povzročili hudo vnetje trebušne slinavke. Med operacijo napačno vstavljena cevka v želodec je povzročila hiatalno kilo. Pred dvema letoma sem imela UV trebušne votline, vse bp, razen v zgornjem delu trebuha, v bližini kjer je bil včasih sedaj že odstranjen žolčnik je vidna tvorba cca 4 cm, ki bi lahko bila izpad maščevja. Zaradi alergij in suma na celiakijo, sem bila pred letom in pol na koloskopiji, odkritih nekaj manjših divertiklov in sindrom razdražljivega črevesja. Po vsaki hrani se mi predel želodca izboči za vsaj dve konfekcijski številki, ne glede na količino zaužite hrane. Sedaj pa so se mi pojavile bolečine pod levim rebrnim lokom, ki se začnejo spredaj pod levo dojko in segajo v hrbet. Bolečine se mi zdijo zelo podobne bolečinam, ki sem jih imela ob vnetju trebušne slinavke.
Bi lahko bila zadnja dva simptoma povezana in sta posledica alergij, ali priporočate kakšen dodaten pregled. Zaskrbljena sem, ker so mami pred pol leta operirali raka na črevesju, meni pa se bolečina le stopnjuje, namesto, da bi prenehala.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani!
Lahko bi bila kriva želodčna kislina, če je je praveč, lahko motnje zaradi enkrat pomanjkanja žolča, ker ga ni na zaogi v manjkajočem žolčniku, drugič zaradi preveč žolča, ker vsm po operaciji direktno izteka ne glede na potrebe.
Gastroskopija bi preverila ev. ventje želodčne sluznice in lahko bi preverili, če nimate celiakije, tj. probočutljivosti na sestavino bele moke.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Sober da
Stara sem 25 let
Se od avgusta imam bolecine v trebuhu v zlicki pod obemi rebri, v bokih in panv spodnjem delu trebuha.. Na blato ne hodim redno.. Se takrat ko grem pa imam drisko vendar blato ni krvavo(vsaj ne na pogled) nitj ni temno.. Krvni izvidi so vsi v mejah normale le crp malenkost odstopa
10 in pa sedimentacija 24.. Vse kat pojem majnsi vecji obrok me napihne.. Test za celiakijo negativen.. Opravila sem v septwmbru hastroskopijo in je bilo ugotovljemo da imam blago vnjetje zelodca.. Amilaza in lipaza bp. Povisan imam tudi holesterol trigliceride(za njih jemljem tablete) in pa trombocite 367 tudi za toe zanima ce je vrednost trombocitou zelo ppvisana ali so lahko povisani ker nekje u telesu ocitno je vnetje.. Ce sem si prav zapomnila so crp im sr vnetni parametri..
Sem pa sladkorni bolnik
Hvala
Zdravo, vas CRP je normalen in tidi sedimentacija ni vznemirjanja vredna, poleg celiakija, ki ni nenogoč povzročitelj vaših nežav, je zelo pogost povzročitelj tega tudi laktozna intoleranca, razmislite in poskusite izločiti še mleko in njegove produkte za nekaj časa
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
Stara sem 30let, mati, visoka 151cm, 50kg, naceloma sem bila vedno bolj zdrava, ukvarjam se s športom, kadilka.
11.1. 2020 se mi je pojavila povisana temperatura, do 39stopinj. Trajala je 5dni.Spremljal jo je suh kaselj, bolecinw v sklepih… Osebni zdravnik mi je na podlagi takratne krvne slike predpisal Ospamox. Omenjen antibiotik jem od cetrtka 16 1.2020. Od tega dne je vrocina tudi prenehala, pojavili so se napadi kaslja z malo izlocka, ter izlocek iz nosu. Pri kasljanju sem se res namatrala in v nedeljo 19.1. 2020 me je zacelo boleti/zbadati pod levim rebrnim lokom. Sprva bolecina ni bila huda, kasneje, sploh ob kaljanju in napejanju pa se je okrepila. Kasneje je bila bolecina tako huda, da sem se ob kasljanju dobesedno zvijala po tleh. Prav tako je bolecina huda ob dolocenih gibih, naporih.. Podobno lot pri sivih pri carskem rezu.
Slikali so mi pljuca, kjer ni bilo posebnosti nato pa se rebra, saj zdravnik sumi na poceno rebro. Na rg ni videti nicesar. Za lajsanje bolečin sem dobila ketonal in doreto. Ketonal mi ni prijel popolnoma nic, se slabse je bilo. Bolecina je bila neznosna, preselila se je proti hrbtnemu delo, po rebernem loku.
Vceraj, 20.1. Sem pristala na urgenci, saj je bila bolečina grozna.
Na kirurgiji so me ponovno poslalai na rg, kjer zopet ni bilo videti nicesar. Poslali so me naprej na internisticno ambulabto. Tam so izljucili moznost pljucne embolije… Diagnoza akutni bronhitis.
Še vedno me boli. Doreta mi prav tako mi olajsala bolečine, bila sem zgolj omoticna in tako lazje zaspala, bolečina pa je bila enaka
Na urgenci so mi ponovno naredili krvne preiskave. Napisala vam bom samo vrednosti, ki so povisane oz. Premajhne.
(aK) P-ph 7,45
P-p02 9,1
Hb-Hb02 0,95
S-AST 0,82
S-ALT 1,65
S-CK 6,67
S-LDH 4,13
S-CRP 33
MCHC 348
RDW 14,6
P-D dimer 735.
Skrbi me vrednost P-D dimer, ki je 735.
Uz niso opravili, ekg naj bi bil ok.
Urin odvajam normalno, nepekoce, prav tako blato.
Moram pa omeniti, da mesec in pol jem cerezzet in imam po tej kontracepciji konstantne, skoraj vsako dnevne manjse krvavitve.
Me mora skrbeti?
Jutri se vracam k svojemu zdravniku.
Hvala za odgovor in lp
Zdravo, cela zgodba spominja na neko (virusno?) okužbo s kašljem, zaradi katerega se je razbolel prsni koš in ni nemogoče, da je počilo rebro. Rtg bi lahko ponovili po kakšnem tednu. D dimer je pomemben predvsem pri izključevanju pljučne embolije ali tromboze in je uporaben predvsem, če je negativen, če ni, ima lahko številne vzroke ki niso nujno bolezenski
Lep pozdrav