Najdi forum

Re: Bolečina v kolenu

Spoštovani,

Oktobra 2010 so mi opravili artroskopijo levega kolena z diagnozo diskoidni lateralni meniskus (lasio men.lat.gen.si). pri prvem kontrolnem pregledu – po 6 tednih je bilo še čutiti zbadajoče bolečine nad lateralnim meniskusom, ampak nič hujšega, kljub temu, da sem opravile že 3 daljše sprehode v klanec. Ker nisem imela težav do sedja, sem nadaljevala s hojo v klanec , tako , da so sde prve hujše bolečine že začele pojavljati v 8 tednu po operaciji, potem je za 3 dni ponehalo in sem še odtekla 1 uro na tekaških smučeh. po tem teku pa bolečinam ni konca niti pri hoji po ravnem . Odšla sem na ponovni pregled k ortopedu, kjer je začutil nad meniskusom preskok pri manipulaciji in me zaradi tega ponovno pošilja na MRI levega koleno, saj sumi , da se je razrgal meniskus. Če uporabim špekulacijo z besedami , ugotavlja namreč da moja nova oblika meniskusa ne ustreza moji biomehaniki.

kaj sedaj to pomeni, če se njegova diagnoza uresniči? bolečine so zoprne in nadležne , saj delam v zdravstvu in redno uporabljam stopnice ( sicer največji strup za koleno), da se sprehodim po oddelkih.kaj lahko v tem času sploh počnem , razen hlajenja in vaje za koleno (pa že tu se pojavijo bolečine, ki se po operaciji niso nikoli?

Če težave z meniskusom vzstrajajo, bo zelo verjetno potrebno operativno odstraniti še kakšen del le-tega. Običajna oblika meniskusa je namreč polmesečasta, v primeru diskoidnega meniskusa pa je, kot že ime pove, diskoidna (podobna disku, ki je na robovih debelejši). Kot kaže, Vam je operater odstranil del meniskusa, kar pa včasih ne zadostuje.

Dokler se zadeve ne razpletejo, priporočam le tiste dejavnosti in vaje, ki vam ne povzročajo bolečin.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close