Najdi forum

Re: artroza obeh kolen

Pozdravljeni!
Star sem 55 let. Pred 15 leti sem imel na desnem kolenu operacijo zaradi rupture sprednje križne vezi. Operacija je uspela, hitro sem rehabilitiral poškodbo.
Po težjem fizičnem delu cca. 3 leta ( vožnja s vlačilcem – skakanje s in na kamion, mehanična dela s obremenitvijo kolenskih vezi ipd.) je prišlo do oteklosti kolena, bolečin notranjega dela kolena ( not. kolater. ligament ?). Tudi 1-urna zmerna hoja po ravnem, mi je povzročila hude bolečine v desnem kolenu. Po hladitvi kolena z ledom je bilo še huje – popolna blokada gibljivosti kolena. Slikal v kliničnem centru Maribor.
Na rentgenskih slikah je videti artrozo obeh kolen, desno nekoliko več kot levo, izrazita predvsem medialna sklepna špranja ( kaj pomeni flektorna kontraktura ?)
Zdravnik je napisal sledeče: desno koleno je v flekrorni kontrakturi 5 stopinj. Malenkost zateklo, prazno. Fleksija do 120. Ligamenti čvrsti, pri manipulaciji bolečina.
Prosim za inf. o vajah za rehabilitacijo in lajšanje bolečin?
LP, Marine

Flektorna kontraktura 5 stopinj pomeni, da kolena ne morete popolnoma iztegniti (manjka Vam 5 stopinj), tudi pokrčenje je nepopolno.

Za informacijo o vajah se obrnite na sodelavko dr. Renato Vauhnik, dipl. fth. na [email protected].

Kar se tiče lajšanja bolečin, priporočam najprej ugotoviti, ali je mogoča kirurška pomoč, nato pa uvedbo zdravil za zaščito hrustanca (glukozamin) in zdravil proti bolečinam.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close