Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Re: Adaptirano mleko

Re: Adaptirano mleko

pozdravljeni mene zanima ce je aptamil comfort in aptamil comformil isto mleko,imam 2 meseca staro puncko ki je zaprta

pozdravljeni mene zanima ce je aptamil comfort in aptamil comformil isto mleko,imam 2 meseca staro puncko ki je zaprta in ne vem kaj bi ji lahko pomagalo

Comformil je staro ime za Aptamil Comfort.
Za ustrezen odgovor o zaprtju pa ste napisali mnogo premalo podatkov (samo adaptirano mleko, kombinacija z dojenjem, na koliko dni kaka, ima bolečine, kakšno je blato, napenjanje, krči, ipd.).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

nazalost je ne dojim ker noce mojega mleka in zato ji dajem samo aptamil comformil zaprta je ze od rojstva in ji pomagam s sveckami in sirupom,ima pa tudi hude krce jo napenja in ima vetrove,s pomocjo sveck ali sirupa odvaja zelo trdo blato in je zelene barve,med odvajanjem jo mora zelo boleti ker rata v obraz rdeca in joka,zanima me tudi kolko mililitrov lahko na obrok popije tega mleka

Proti zašrtju svetujemo formule (kot je Comfort ali Novalac proti zaprtju, ki vsebujejo več laktoze), sirup Lactecon, svečko za mehčanje blata ter probiotike (Bio Gaia npr), ki pripomorejo k hitrejšemu poseljevanju s koristnimi laktobacili in urejenosti prebave.
Krči in napenjanje so lahko pričakovani za novorojenčka, lahko pa seveda nakazujejo tudi bolezni, najpogosteje alergijo na kravje mleko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

MOJA PUNCKA BO ZDAJ 30 STARA TRI MESECE,PA ME ZANIMA,CE BO KAJ NAROBE,CE SE BO CEPILA KOMAJ 4 OKTOBRA

Cepljenje izvajamo od dopolnjenega 3. meseca dalje, ni mogoče realno pričakovati, da bodo vsi otroci cepljeni ravno na tisti dan, ko imajo točno 3 mesece.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,6258240

KOLIKO OBROKOV IN ML NA OBROK MORA POPITI 2 MECECNI OTROK,PIJE PA SAMO COMFORT1 IN NE DOJI

Podatek o potrebni količini mleka je druga pripeta tema zgoraj.

POZDRAVLJENI,MENE ZANIMA CE LAHKO MESAM APTAMIL COMFORT IN COMFORMIL,KER OTROK NE KAKA PROBALA SEM SVECKE,SIRUP PA NIC STARA JE 3 MESECE,IN NE DOJI

Comfort in Conformil sta enaki formuil.
Uporabljate lahko različne formule, vendar ne v enem obroku.

pozdravljeni moja puncka je stara 5 mesecev in me zanima kdaj lahko preidem na comfort 2,sedaj pije comfort 1,in ali lahko kar na enkrat prekinem z comfort 1 in preidem na 2

Manjevo formule svetujemo in so tako tudi deklarirane, po 6. mesecu starosti. Kar preidete, lahko pa naredite postopoma, najprej 1 obrok dnevno, nasldnji dan 2 itd.

iz izkušenj lahko povem, da precejšen del otrok aptamil (ne glede kakšen) zapira in povztoča krče. poskusite s katerim drugim mlekom – holle (mi smo super zadovoljni z njim), dm babylove (večina jih pravi, da se jim je prebava ob tem mleku takoj uredila), hipp (čeprav našega je tud zaprl), beba od nestle (je tudi super),…

iz izkušenj lahko povem, da aptamil (ne glede kakšen) precej otrok zapira in povzroča krče. poskusite menjati mleko – dm babylove hvali precej mam, kjer so otroci bili prej zaprti, prav tako holle, beba od nestle,… hipp pa je nas tud zaprl.

Pozdravljeni, našemu dojenčku je /po kar nekaj poskušenih formulah/ najbolj ustrezal HIpp PLUS Probiotik, kupujemo ga v Muellerju.
Srečno.

New Report

Close