Re: Adaptirano mleko
Comformil je staro ime za Aptamil Comfort.
Za ustrezen odgovor o zaprtju pa ste napisali mnogo premalo podatkov (samo adaptirano mleko, kombinacija z dojenjem, na koliko dni kaka, ima bolečine, kakšno je blato, napenjanje, krči, ipd.).
nazalost je ne dojim ker noce mojega mleka in zato ji dajem samo aptamil comformil zaprta je ze od rojstva in ji pomagam s sveckami in sirupom,ima pa tudi hude krce jo napenja in ima vetrove,s pomocjo sveck ali sirupa odvaja zelo trdo blato in je zelene barve,med odvajanjem jo mora zelo boleti ker rata v obraz rdeca in joka,zanima me tudi kolko mililitrov lahko na obrok popije tega mleka
Proti zašrtju svetujemo formule (kot je Comfort ali Novalac proti zaprtju, ki vsebujejo več laktoze), sirup Lactecon, svečko za mehčanje blata ter probiotike (Bio Gaia npr), ki pripomorejo k hitrejšemu poseljevanju s koristnimi laktobacili in urejenosti prebave.
Krči in napenjanje so lahko pričakovani za novorojenčka, lahko pa seveda nakazujejo tudi bolezni, najpogosteje alergijo na kravje mleko.
Cepljenje izvajamo od dopolnjenega 3. meseca dalje, ni mogoče realno pričakovati, da bodo vsi otroci cepljeni ravno na tisti dan, ko imajo točno 3 mesece.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,6258240
Podatek o potrebni količini mleka je druga pripeta tema zgoraj.
Comfort in Conformil sta enaki formuil.
Uporabljate lahko različne formule, vendar ne v enem obroku.
Manjevo formule svetujemo in so tako tudi deklarirane, po 6. mesecu starosti. Kar preidete, lahko pa naredite postopoma, najprej 1 obrok dnevno, nasldnji dan 2 itd.
iz izkušenj lahko povem, da precejšen del otrok aptamil (ne glede kakšen) zapira in povztoča krče. poskusite s katerim drugim mlekom – holle (mi smo super zadovoljni z njim), dm babylove (večina jih pravi, da se jim je prebava ob tem mleku takoj uredila), hipp (čeprav našega je tud zaprl), beba od nestle (je tudi super),…