Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija rdečkaste pikice na penisu

rdečkaste pikice na penisu

Pozdravljeni,

pred kratkim so se mi pojavile rdeče pikice na penisu in na začetku glavice, ki so izgledali kot majhni mehurčki.
Celim s kremo Canesten in mislim da je boljše, saj ni več pikic, ampak izgleda kot oluščena kožica, na začetku glavice je še nekaj mehurčkom, vendar ob spolnem odnosu postene intezivno rdeče. Srbenja in bolečin ni.
Partnerko pa je peklo in srbelo, vendar jo sedaj ne več, po uporabi tableta Canesten.
Kaj bi bil to lahko vzrok? Ali je možnost glivične okužbe ali katere druge bolezni? Koliko časa se mora celiti?

Hvala Vam za hiter odgovor in lep dan še naprej!

Spoštovani!

Ob oddaji vprašanja (4.12.) ste spregledali objavo, da sem do 11.12. odsoten – hitrega odgovora torej niste mogli pričakovati.

Glede pikic na penisu – če še niso izginile, predlagam, da jih pokažete dermatologu. Ta bo ugotovil, za kaj gre ter precenil, kakšno lokalno (mazilo) ali sistemsko (tablete) zdravljenje je smiselno. Precenil bo tudi, kdaj je potrebno k urologu – urologa lahko odvzame vzorec ali kaj odreže stran (npr. napravi cirkumcizijo – obrezanje) – potem ko dermatolog oceni, da z njegovimi metodami ni moč doseči ozdravljenja oz. je operativno zdravljenje potrebno.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Lep pozdrav… tudi meni so se naredile rdeče pikice na glavici in pa notranjem delu penisa…sicer me malo pečejo in srbijo.. zanima pa me kaj je to ter ali bo to samo izginilo… ker zdravnici je me sram it.. prosim za čim prejšni odgovor.

Spoštovani!

Kaj pomeni “notranji” del penisa, težko rečem – morda mislite na glavico, ki jo prekrije kožica. Vsekakor predlagam pregled pri zdravniku, ki vas bo morda napotil k dermatovenerologu, če bodo težave še ostajale pa vam urolog lahko ponudi obrezanje (sklepam da niste obrezani).

Glede navedbe, da vas je “k zdravnici sram iti” je tako – če vas ni sram “ga kam namakati” ali izvajati druge spolne dejavnisti, potem tudi ni razloga, da bi vas bilo sram iti k zdravnici. Če jo osebno poznate ali ona pozna koga od vaših itd je tu vedno npr. dežurna služba, ko je drug zdravnik itd…
Če pa nimate spolnih odnosov oz. niste spolno aktivni, pa je še toliko bolj pomembno, da greste, če težave ostajajo, k zdravniku.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close