rdečkaste lise
![](https://med.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Pozdravljeni,
Lepo bi vas prosila, če mi odgovorite, kaj bi pomenil rdečkast, lisast izpuščaj pri štirimesečnici (od rojstva pije prilagojeno mleko) okrog vratu in na nekaterih mestih po rokicah. Občasno skoraj popolnoma zbledi, vendar je tam koža na otip hrapava (vendar brez kakšnih lusk). Tudi po ramenih so predeli hrapave kože, a ni rdečine. Izpuščaj je prisoten že kakšen mesec dni. Pediatrinja ni povedala nič konkretnega, svetovala je uporabo Bepanthen paste. Strah me je, da bi lahko šlo za alergijo na kravje mleko, a zdravnica pravi, da bi se to kazalo tudi z drisko in z ekcemom predvsem po ličkih.
Ali je možno, da bi šlo za kontaktni dermatitis, ker sem od začetka uporabljala mehčalec za perilo. Sedaj ga ne uporabljam kakšen teden in oblačila še enkrat izpiram. Vendar izpuščaj še ni izginil.
Hvala za vaše mnenje.
Pozdravljena!
Glede na opisano se pridružujem Vašemu razmišljanju o kontaktnem dermatitisu. Mehčalec je lahko vzrok, prav tako prašek. Če ne bo bistvene razlike po 14 dneh, poskusite z menjavo pralnega praška. Kako je z likanjem? Če oblačila likate, je bolje brez pare. Podpiram uporabo Bepantena, ker je koža dodatno zaščitena in se hitreje obnovi. Na koži naj bo vedno bombažno, mehko perilo, čez pa po okusu.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.