Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečina okrog zadnjika

rdečina okrog zadnjika

Že tri leta imam na koži okrog zadnjika rdečino. Včasih je boleča in srbi (ne hudo), včasih pa nimam težav. Kadar je koža hudo vneta, jo namažem z kremo Diprogenta, ki praktično takoj pomaga. Vendar le začasno.
Zdravnik mi je rekel, da je vzrok za vneto kožo pretirana higiena ali vlažna koža po umivanju. Umivam se samo z vodo in zadnjik dobro osušim, vendar rdečina ni izginila. Po njegovem nasvetu kožo večkrat na dan namažem z mandljevim oljem, vendar ni razlike.
Pri specialističnem pregledu je zdravnik ugotovil notranje hemoroide, ki pa mi ne delajo težav, zato jih tudi ni zdravil. Imam urejeno prebavo.
Ali bi bil lahko razlog za rdečino sluz, ki se izloča iz zadnjične odprtine, tako da je koža nenehno mokra? Ko se ta sluz posuši, je rumenkasto bele barve.
Kaj svetujete?
Lp, Jernej

Spoštovani,

svetujem bris zadnjika. In še eno vprašanje ali ste morda alergik oz. bil v mladosti?

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Tole srbenje okrog zadnjika zanima tudi mene. Pa ne samo to. Srbi me tudi celo zunanje spolovilo in oči v kotičkih. Namažem se z Belosalic tekočino in takoj pomaga, vendar samo za kakšen teden. Seveda v navodilih piše, da se ne sme uporabljati v bližini oči in v bližini spolovil. Ne morem drugače, ker za druga zdravila ne vem, ki bi mi pomagala, srbi pa me tako močno, da bi vso kožo olupila, če bi lahko. Seveda oči še posebno pozorno namažem, samo čisto malo omočim prst in namažem. Zelo bi bila hvaležna, če bi mi povedali za kakšno drugo kremo, saj vem, da ta tudi tanjša kožo. Sedaj me je začelo srbeti tudi lasišče, po desni strani glave, vendar tu Belosalic ne pomaga, zato mislim, da je to na kakšni drugi bazi. Za to srbenje bom šla k zdravniku, za prej omenjeno pa lepo prosim za nasvet tukaj, ker je anonimno in me ni sram. Hvala vnaprej in lep pozdrav.

Spoštovani,

ali je koža ob zadnjikovi odprtini pordela, se lušči, peče ?

Imate še kakšne druge bolezni oz. uživate zdravila?
Koliko časa ta nevšečnost traja?

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close