Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza rdecina na zadnjici

rdecina na zadnjici

Pozdravljeni!
Sem 20 letno dekle, multiplu sem dobila leta 2010. Od februarja 2011 sem dobila inekcije rebif, katere si dajem 3x tedensko(tor,cet,sob). Pretezno si jih dajem v zadnjico in trebuh.
Lani med poletjem (2013) sem dobila okuzbo, pojavila se je rdecina na zadnjici in dobila vrucino 40° na zadnjici niti sedeti nisem mogla. Peljali so me v bolnisnico, kjer so me operirali. Kaj konkretnega odgovora mi niso povedali, rekli so pac da je od inekcij.
pred parimi dnevi se mi je naredlo isto, kod lani, vendar sem odsla dezurnemu in je rekel da naj jem tablete anaclosil ter si dajem obkladek sol rivanol. Vendar letos mi je nekoliko lazje in lahko sedim, vendar me boli. Dobila sem tudi vrucino 38,9° ampak je izginila ( vcasih slabo prenasam inekcije).

Zanima me ce je se kdo z tako izkusnjo, in ce bi mogla iti na operacijo? Kaj bi se lahko pomagalo , da mi rdecina izgine ?
Dezurni zdravnik je rekel da se me spominja od lani in da je blo lansko leto hujse.

Hvala za odgovor in pomoc :))

Spoštovani,

Nekoliko je nejasno, če se rdečina, oteklina in okužbe pojavljajo na mestu injiciranja ali ne. V kolikor je temu tako, je možno, da so spremembe posledica stranskega učinka zdravila. V redkih primerih lahko pri nekaterih bolnikih prihaja do poškodbe tkiva (nekroze) na mestih injiciranja, kar lahko privede do okužb in povišane telesne temperature. Seveda je tako kot pri vsaki injekciji potrebna skrb za higieno (umiti in razkužiti mesto vbodaI). Priporočljivo je tudi menjavati mesta vboda. V kolikor je to moteče in se pojavlja pogosto, je potrebno obiskati nevrologa, da vas ponovno pregleda in oceni ali so potrebni dodatni ukrepi.

Lep pozdrav.

New Report

Close