Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdečica

Rdečica

Ker sem tukaj prvič, upam, da vam ne bo treba že stotič pisati o isti temi. Zelo bom namreč vesela nasveta, kako ravnati v tem primeru.
Muči me namreč rdečica na licih, pravzaprav verjetno zelo tanka koža, tako da so vidne razpršene žilice. Če je vroče, ali mraz, se mi na obrazu pojavijo kar nekakšne rdeče lise. Uporabljala sem že neke zelene kreme za prekrivanje, pa se mi niso zdele ne vem kako učinkovite. Puder pa moram tako ali tako uporabljati skoraj vsak dan. Vsaj, če želim imeti lepšo, enakomernejšo polt. Obstaja še kakšna trajnejša in učinkovitejša rešitev razen prekrivanja rdečice s pudrom?
Hvala in lep dan.

Spoštovana Inja!

Precej verjetno gre pri vas za eno izmed t.i. rozaceiformnih sprememb, o katerih smo na tem forumu dejansko že večkrat razpravljali. V splošnem gre praviloma za kronične bolezni, ki se poslabšajo med drugim tudi v toplem okolju oz. na soncu. Zdravljenje in uspeh tega sta odvisna od stopnje prizadetosti, ki naj jo ugotovi zdravnik, po možnosti dermatolog. Do pregleda vam priporočam izogibanje toploti ali soncu, vroči in začinjeni hrani ter alkoholu.

New Report

Close