Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdeče vnetje med nogami

rdeče vnetje med nogami

Prosim vas za pomoč kako odpraviti vnetje med nogami. Možu se je namreč pod spolovilom-mošnjo vnela koža – pod mošnjo, okolica pri nogah (stik noge-trup). Je veliko za volanom, kar pomeni noge skupi, tako da se verjetno zelo poti. Na sploh ima tam zelo občutljivo kožo, ki pa je bila do sedaj bolj problem poleti. To mu sedaj traja že kake 3 tedne in koža je že vsa olupljena, pordečela skoraj vijola, vse skupaj pa je tudi na takem mestu, da je skoz toplo, potno (koža ob koži) in zelo ga boli. S čim je najbolj pametno to mazati – bebi olje, kamagel ali samo otroški puder? Vse smo probali, sam mislim da mogoče moramo dati času čas, da se pozdravi. Koliko časa potrebuje koža da se popravi? Je mogoče napačno če bi uporabili bivacin prah skupaj s pudrom? Ali lahko kaj učinkovitega svetujete?
Najlepša hvala za vse vaše nasvete, kako naj čim bolj pametno ukrepamo, ker možu je kar nerodno, da bi to šel kazati zdravnici

Spoštovani,

zelo mi je žal, vendar brez pregleda , resnično ne morem svetovati kaj konkretnega.
Več bolezni lahko pride v poštev, zato je nujen pregled, kajti za vsako je zdravljenje drugačno.
Če se predpišejo nepravilna mazila , se prvotna klinična slika zabriše in se potem diagnostični postopek precej zaplete.

Lep pozdrav
dr. Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Naj gre raje hitro do zdravnika.

Sem imel podoben problem… na koncu se je izkazalo, da gre za glivično vnetje zaradi lokalnega padca odpornosti.

Prekleto trdovratna zadeva, ki jo je bilo mogoče ugonobiti šele po 2 mesecih skrbne nege, oralnih antimikotikov (lamisil) ter raznih antimikotičnih losionov & pudrov (lamisil, canesten, mycospore).
Kreme so vsaj pri meni celo zadevo le še poslabšale, pomagal pa je baby puder, ki je vsaj trenutno ublažil težave.

Naj gre lepo do zdravnika, da mu predpiše, kar potrebuje, ker brez tega se žal ne bo zrihtal.

Prosim za pomoč, stara sem 79 let, aktivna, vendar imam hudo težavo, v dimljah me koža peče, redno se umivam, če se namažem s canestenom me peče, ginekolog mi he napisal negovalno kremo na bazi belega olja, podoben problem za levim ušesom, sem alergična na pot.Dotik hlačk s kožo je boleč.

Pozdrav!

Lahko je glivično vnetje,   v tem primeru uporabimo za nekaj dni kremo, ki je kombinacija kortikosteroida in kreme proti glivicam, kasnje pa kremo proti glivicam, ki pa ni Canesten.

Če gre za mehansko draženje od npr hlačk je potrebno ukrepanje, ki bo uredilo ta problem in negovalne kreme, če pa gre za diseborejo- prekomerno izločanje žlez, kar je tudi za uhlji pa so kreme, ki so za ta namen.

Obisk pri zdravniku bo prva prava poteza.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close