Rdeče vino in holesterol
Pozdravljeni!
zanima me, ali je priporočljivo sploh spiti kaj rdečega vina, če ima človek malce povišan holesterol, ter nekaj težav z želodčno kislino in prebavo nasploh?
Lahko ta pijača poslabša žilno in prebavno stanje organizma?
Oz. je ta pijača tako škodljiva na splošno odpornost organizma?
Zdaj se bližajo prazniki in se bo pač težko izogniti…
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Janez
Pozdravljeni,
aktivna učinkovina v alkoholnih pijačah je alkohol, ne glede na to, kako ga zaužijete. Poleg nekaterih koristnih učinkov ima tudi potencialno škodljive, ki so odvisni od sočasnih bolezni in količine zaužitega alkohola. Prvi ukrep pri povišanem holesterolu tako ni alkohol ampak sprememba načina prehrane in telesna aktivnost.
Alkohol med drugim lahko tudi sproži ali poslabša težave z želodčno kislino in pri takih stanjih ni svetovan.
Lep pozdrav,
Mitja.
Vendar obstajajo neke študije, da imajo Francozi manj holesterola, prav na račun zmernega uživanja vina, to pomeni kozarec ali dva ob kosilu.
Kak o komentirate slednje? Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.