Rdeče pikice na področju splovila
Spoštovana ga.Tanč!
Ponovno vas prosim za nasvet oz. pomoč pri težavici, ki jo imamo. Naši 1,5l stari punčki se je pred šestimi dnevi na področju splovila (višje, na koži ) najprej pojavila ena rdeča pikica. Naslednji dan se je pojavilo še pet takšnih majhnih pikic. Pike so podobne najbolj rdečkam (je bila cepljenja). Gre lahko za kakšno blažjo obliko rdečk ? Drugje po telesu jih nima. Naj povem še to, da je imela po pojavu teh pik (en dan zatem) še vnetje srednjega ušesa in smo sedaj na antibiotiku.
In še to;danes se je ena izmed pikic (ob previjanju) “odprla” z nekaj prozorne tekočine?? Kaj bi to lahko bilo?
Pozdravljeni, Župi,
rdečke prav gotovo niso, saj se ne začnejo na spolovilu in tudi cepljena je bila proti njim-torej jih sedaj ne more dobiti.
Če lahko, mi pošljite slikco na mail, da vidim.
Se opravičujem, ga. Tanč, toda tudi mene bi zanimalo, kaj bi to lahko bilo? Ker ima tudi naša 16. mesečna punčka kakšen teden prav take pikice, pa ne okrog nožnice, ampak višje proti trebuhu, tako kot piše tudi Župi. Kolikor lahko vidim, jo tudi srbi, saj se vedno zelo praska, ko je razvita. Mogoče sem naredila napako, toda 2 dni jo že mažem s Canestenom.
Lahko gre za glivični izpuščaj, če zelo srbi, mažite s Canestenom 4x dnevno še nakj dni po tem, ko izpuščaj izgine. Vmes pa z bepanthenom ali cinkovo pasto, da se suši.
pozdravljeni
tudi moj sin, ki je star 23 mesecev je dobil pikice po prebolelem virusu, ki je bila sam visoka vročina do 39,9 dobil je pikice po levi rokici
največ jih je na podlahti, dobila sem eno kremo, ki pa mi ne deluje da bi mu kej pomagala, ker je od tega že 7 dni in jih ima še zmeraj. Bilo je pa rečeno, da gre zgleda za unetje
rahlo sem jih tudi upazila, da jih ima po levi strani trebuščka in rahlo po nogici
najbol me pa preseneča, da je bil pred nekaj denvi rahlo pikast oz kot, da bi bilo alergija tudi pri učki na desni strani
zakaj gre mi ni jasno ali razhaja kej takega?
drugače detergente nisem nič menjavala ….
sem se pa odločila, če bo to še kr trajal, da ga bom peljala na pregled
Dragi dojenček,
če po pravici povem, vašega pisanja sploh ne razumem. Bo verjetno res bolje, da se greste pokazat.
Spoštovana ga.Tanč!
Ker je zadnjič tudi ena mamica rekla, da ima njena punčka podobne pikice javljam “iz terena” :))Te pikice smo danes pokazali tudi naši pediatrinji in je rekla, da gre za neke vrste gljivic in naj jih mažemo z Daktrinom. Ima pa tudi vnete bezgavke (te ob nogicah in trebuščku) in te naj bi bile tudi od teh gljivic (?).
Upam, da vsem našim otročkom izginejo vse pikice čimprej :)))
Še enkrat hvala za vaš trud in lepe dneve vam želim!