Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija rdeče oko pri 4 l sinu

rdeče oko pri 4 l sinu

Pozdravljeni!

Mojemu 4 l sinu je cca pred 1 mesecem pordelo levo oko-popokale žilice. Bili smo na morju, tako, da sem predvidevala, da je lahko povezano s tem. Samo čudno mi je bilo, ker je to bilo samo na levem očesu. Ko smo prišli domov, se mu je stvar sanirala (je pa trajala skoraj cel teden, ko smo bili na morju). To soboto pa je bil malo bolj aktiven na praznovanju rojstnega dneva in evo včeraj spet popokano-rdeče oko..

Sicer ga moram itiak naročiti zopet na pregled oči pri njegovi okulistki (malo je slabše videl, ampak ne tako, da bi potreboval očala), vseeno pa me zanima zakaj se to pojavi… Sem sicer prebrala vaš odgovor na temo rdeče oči, ampak me zanima , če je lahko pri otroku še kakšen drug razlog.

hvala za odgovor in lep pozdrav

Težko je napovedati, brez pregleda, seveda pa je eventuelno potrebno izključiti tudi kakšno bolezen ožilja – seveda če res gre za popokane žilice in posledično krvavitev. Mislim, da se bo na pregledu najbolje ocenilo.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close