Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika rdece oci in lece

rdece oci in lece

Lepo pozdravljeni!

Rada bi vam zastavila vprasanje glede lec. Pred mesecem in pol sem zacela uporabljati kontaktne lece (dioptrijo imam -4.5 in -4.0) in sicer 14-dnevne J&J Acuvue, ki naj bi bile ocem najbolj prijazne. Prve 4 tedne nosenja lec nisem imela nobenih tezav, pocutila sem se dobro, nic rdecih oci… Ko pa sem zacela uporabljati tretji par lec, so mi oci zacele postajati rdece, pogosteje mezikam, ne vidim dobro. Prvih nekaj ur je vse vredu, potem pa dobim rdece oci in rdecica traja priblizno 2 dni (ta cas nosim ocala).
Ali je mozno, da je kaj narobe samo s tem parom lec?
Preverila sem rok trajanja na embalazi in ena leca je uporabna samo se ta mesec, druga pa se pol leta. Ce bi bil to vzrok, bi imela verjetno rdece samo eno oko.
Ali mi priporocate, da preizkusim se kaksne druge lece, ali obstaja kak nacin ‘zdravljenja’ rdecih oci?
Je mogoce krivo to, ce so lece kdaj prevec na hladnem ali na toplem? Pred uporabo sem jih nosila s sabo med ostalo kozmetiko.

Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!

Natasa

Seveda je možno, da je s tem parom kaj narobe. Preiskusite drugi par in če se bodo pojavile enake težave, pojdite k okulistu.

Rdeče oči se ne zdravijo, ampak je potrebno poiskati vzrok za rdečino. Mogoče ste se malo prehladili ali vas je dobil prepih. Pri tem priporočam stirinajstdnevno pavzo in če še potem ne bo rdečica izginila pojdite k okulistu.

Skoki na druge znamke, ležijo povsem v vaši odločitvi. Mogoče bi preiskusili z mesečnimi Johnson-ovimi lečami Surevue. Če si boste preračunali, pride pri teh lečah do 80% finančnega prihranka.

Če vseeno želite, lahko tudi pri nas naročite štirinajstdnevne leče: odkljukate Johnson in v opombe vpišete Acuvue ali Acuvue 2. Cena je 6000,00 SIT za škatljico, dobite pa jo v treh dneh:

Lp.

spet lepo pozdravljeni!

sem se držala nasveta in sem bila več kot en teden brez leč. če bi bilo vnetje, bi se moralo v tem času pozdraviti, sploh ker zdaj sploh nisem imela rdečih oči. ko vstavim leče, pa se po nekaj urah spet pojavi ta problem.

To pomeni, da sploh ne bom mogla več nositi leč?

Sem poizkusila z drugim parom, ista zgodba…

Kaj predlagate?

Lahko, da vam ne usterza čistilna tekočina v kateri leče čistite in hranite.

Vendar ne odobravam takšno preiskušanje na vaših očeh, zato lepo obiščite okulista in se posvetujte, čemu pride to tega.

Lp.

Lep pozdrav !

Imam majčken problem.
Nosim leče že kakšno leto (dioptrija : 2,5), a še nikoli nisem imela težav. A zdaj se je to spremenilo: že kak teden imam rdečkaste oči, ki me rahlo pečejo. Vsak zvečer si dajem kapljice za oči, solno razstopino. Redno menjam tekočino v posodici, zato nevem, kaj bi lahko šlo narobe. Po šoli si dam leče ven, in nosim očala. Na očeh imam ličila, a ne preveč.

Kdo ve, kaj naj naredim ? Kaj je vzrok ?

Hvala 🙂

Da, imate majčken problem iz katerega pa se lahko razvije veliki problem. Torej svetujem takoj prenehanje uporablajti leče in pojdite na pregled, ker glede na povedano imate vnetje. Svetujem tudi pavzo glede nošenja leč, da se oči malo opomorejo.

Lp.

Lepo pozdravljeni!

Imam en manjši problem.In sicer , leče nosim že od 15 leta vedno je bilo vse OK , nikoli nisem imela kakršnihkoli težav z njimi.Pred nekaj tedni pa so me leče začele motiti.(samo eno oko) najprej sem imela malo zamegljen vid a če sem bolje stisnila oko skupaj sem videla spet normalno , potem pa se je pojavila rdečica , ki je zelo hitro napredovala.Nekaj dni nisem nosila leč in je bilo vse spet uredu , ko pa sem ponovno ustavila leče je bilo par uric še vse uredu , potem pa se je rdečica spet začela in zelo hitro napredovala.Bila sem pri okulistu pa je rekel da je z mojim očesom vse OK..ampak to se mi še vedno dogaja?kaj naj naredim?je mogoče kriv prehlad?prosim za nasvet.

Hvala:)

Lahko je mnogo vzrokov (prehlad je le en od njih), zato svetujem, da greste še po drugo mnenje, medtem pa leč ne nosite.

Lp.

New Report

Close