Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Rdeče oči

Rdeče oči

Spoštovani!
Od poroda naprej (med katerim so mi zelo popokale žilice v očeh in sem imela rdeče oči kar nekaj časa) se mi je (v času enega leta) približno trikrat zgodilo, da mi je nenadoma popokalo kar nekaj žilic v očeh (skupaj) in sem imela zaradi tega kar precej (opazno) rdeče oči. Tudi sicer imam skoraj vedno kakšno žilico počeno oz. nimam nikdar čisto belih oči. Drugače kakšnih posebnih problemov z očmi nimam, ne nosim očal niti leč in mislim, da nimam dioptrije (mogoče le malo). Kapljic nisem nikoli uporabljala.
Zanima me, od česa lahko popoka naenkrat več žilic v očesu (tako, da je to precej opazno, čisto malo me tudi skeli, ampak ni moteče) – ali lahko to pride tudi od naporov, dvigovanja otroka, od sonca, vetra, morja – slane vode, hitrega vstajanja (mislim, da se mi je danes to zgodilo, ko sem hitro vstala iz postelje)…? Je potreben pregled oz. je to lahko znak kakšne hujše bolezni? Sicer mi je ta rdečina običajno izginila v nekaj dneh, rahlo skelenje pa že prvi dan.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pokanje žilic je lahko vzrok vsega naštetega kar ste omenili zraven pa tudi kakšnega sistemskega vpliva – visokega krvnega tlaka, če se rane slabo celijo, preveriti pa je potrebno tudi očesni tlak in narediti pregled pri oftalmologu, da se izključi kakšno očesno obolenje.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Lep pozdrav.

v očeh se mi pojavljajo rahlo popokane žilice. Nosim očala vendar z njimi vidim dobro. Če dolgo gledam v računalnik se mi včasih pojavi bolečina za očmi. Moram na pregled k okulistu ali je to normalno?

Hvala za odgovor.

Spoštovani,
ob dolgem delu za računalnikom večkrat poglejte daleč v daljavo, ne pozabite mežikati, kdaj vmes zaprite oči, da si odpočijejo in se navlažijo. Priporočam tudi uporabo umetnih solz, ker je oko pri delu za računalnikom pogosto suho. Če ste sicer zdravi, poskusite najprej z omenjenim, sicer obiščite zdravnika. Lp

New Report

Close