Rdeče nitke v batu
Spoštovani!
Doma imam devetmsečnega sinka, ki odlično napreduje. Včeraj ob 16.00 uri je prvič jedel skuto s sadjem, ki mu je zelo teknila. Ob 19.00 uri se je pokalal (trše blato), v blatu pa sem opazila par rdečih nitk premera pribl. 2 mm. Seveda me je takoj zaskrbelo in sem se lotila prebiranja vašega foruma. Ali je torej mogoče, da gre za alergijo na kravje mleko, ki se je pač šele sedaj pokazala (sinko je bil prvih 6 mesecev izključno dojen, pri čemer pa sem ves čas uživala kravje mleko in mlečne izdelke; tudi jajca. Drugače pa se še vedno dojiva.)? Ali je mogoče, da gre za mini koščke lubenice, ki jo je prvič jedel v torek popoldan, v sredo potem ni kakal???? Par nitk sem opazila tudi danes zjutraj (šrav tako malo trše blato)…. Če je lubenica, v koliko dneh bi zadeva morala miniti? Kaj mi svetujete?
Vnaprej hvala za odgovor.
Bubyyca
Alergija je malo verjetna, saj po enem samem vnosu ni možno, da bi prišlo do krvavitve črevesja (kar bi bil znak poškodovane sluznice zaradi alergijskega vnetja). Bolj verjetno gre za vlaknine lubenice. Jutri bo že bolje.