Rdeče lise na obrazu in ščitnica?
Spoštovani doktor,
v zadnjem mesecu so mi na obrazu začele nastajati kožne spremembe, in sicer rdeče srbeče lise na več mestih (na začetku je ponekod prišlo tudi do luščenja). Splošna zdravnica mi je predpisala kremo Rozamet, vendar se stanje ne izboljša. Pomislila sem, da so kožne spremembe morda povezane s ščitnico (pred pol leta so mi odkrili Hashimoto, v evtirotični fazi).
Vljudno vas prosim za nasvet. Hvala in lep pozdrav,
Vita
Tudi o tem smo že pisali, zato lahko dobiš te informacije z iskalnikom, ali se nam pridružiš na srečanju v Postojni 17. sept. 06. Več lahko bereš na naši spletni strani http://www.metuljcica.si/ na forumu, Aktivnosti društva: Srečanje…
lp
n
Spoštovani!
Hashimotov tiroiditis včasih lahko spremljajo tudi spremembe na koži. Oblika, lokacija, obseg in značilnost kožnih sprememb je zelo individualna. Spremembe je potrebno videti in včasih spremljati. Priporčam ponoven obisk pri izbranem zdravniku in dermatologu.
Lp
Spoštovani!
Spremembe na koži, ki se luščijo lahko nastanejo zaradi zelo različnih vzrokov. Alkohol verjetno ni neposreden vzrok za spremembe na koži, je pa prekomerno uživaje alkohola vsekakor zdravju škodljivo.
Lp