Rdeča pesa
Pozdravljeni.
Sem v 16 tednu nosečnosti, ki poteka normalno. Pred 14 dnevi sem dala kri in vodo. Prejšnji teden so me poklicali, da moram izvide ponoviti (jutri). Ker se mi je ene trikrat zgodilo, da se mi je v glavi zavrtelo, in ker sem malo utrujena, sem predvidevala, da sem slabokrvna. Kupila sem si sok od rdeče pese, ki ga sedaj dober teden dcl do dva vsako jutro spijem.
Danes pa, ko sem šla na wc, sem opazila, da sta bila tako voda kot blato precej rdeča – mogoče krvava? Predvidevam, da je to od rdeče pese, sem pa se kar malo ustrašila.
Naj povem še to, da sok od rdeče pese solidarno z mano pije tudi mož, ki pa teh težav nima.
Po svoje se mi zdi brez veze, da vam pišem, ker je to po moje zaradi pese normalno, po drugi strani si pa mislim, da če je to normalno, zakaj teh težav nima tudi mož?
Zanima me vaše mnenje.
Lep pozdrav, hvala za odgovor, ter srečno in uspešno v novem letu !
Barbara
Pozdravljena!
Nobenega razloga ni, da ne bi vprašala!
Kar opisujete, je lahko normalno po rdeči pesi (pa čeprav mož pri sebi tega ni opazil). Seveda mora pojav po koncu “terapije” z rdečo peso izginiti. Morda bi bilo smiselno opraviti pregled krvi (saj je slabokrvnost v nosečnosti pogosta).
Lep pozdrav!