Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Rdeča lisa na jeziku

Rdeča lisa na jeziku

Pozdravljeni.

Na konici jezika se mi že 2 meseca pojavlja rdeča lisa, ki je tudi rahlo pekoča. Lisa mi izgine in se mi potem ponovno pojavi, traja tudi več kot teden dni, da izgine. Na začetku se mi je pojavil rdeč krog, okrog kroga pa rahlo belo.

Naj omenim, da sem bila 4 tedne precej bolna, zaradi želodčne kisline in občutka cmoka v grlu, ki pa je izzvenel po dieti za želodec). Med tem časom so se mi na jeziku pojavljale afte(v roku par dni so tudi izginile.

Posiljam vam obe slike(1.slika je bila na začetku pojavljanja rdečega kroga, druga je sedaj)

Na orl sem naročena komaj v sredini januarja. Zato vas prosim za vaše mnenje. Gre za kaj resnega? Kako si lahko pomagam, da se to zaceli?

1.

https://drive.google.com/file/d/1utEbenafS0GQzC4UmOUqripmdbFPu4-J/view?usp=drivesdk

2.

https://drive.google.com/file/d/1usUVVZ0O9tPxs5JJXhe-0TWiwC3m0VNA/view?usp=drivesdk

Lp.

L

Pozdravljeni,

žal niste omogočili dostopa do slik. Glede na vaš opis je najbolj verjetne geografski jezik, imunsko vnetje na sluznici, ki pa ni nevarno. Svetujem vam izogibanje ostrim koščkom hrane (oreščki itd.), dodatek vitamina B (npr. B – complex 3×2, 6 tednov) in cinka (25 mg na dan).

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close