Rdeča koža v dimljah
Spoštovani,
v mesecu avgustu se mi je v obeh dimljah pojavil rdečkast izpuščaj. Na eni strani sicer precej večji (6×5 cm). Srbelo mi ni. Veliko sem se potil, saj sem športnik in sem imel zvečer treninge, po treningih pa sem večkrat šel še v bazen. Nisem takoj ukrepal, tako da sta se izpuščaja kar povečala. V lekarni so mi dali Lamisil kremo, z navodilom, da namažem 1x dnevno. Sedaj si mažem 10 dni. En izpuščaj se je zmanjšal, večji pa je še vedno enako velik, le da ni več koža rdeča, pač pa bolj rjavkasta in tudi rob, ki je bil malo privzdignjen in rdeč je izginil.
Ali je običajno, da imam po desetih dneh še vedno izpuščaj? Bi bilo smiselno, da si namažem tudi z Elocomom? Tega imam doma, ker imam občasno izpuščaje na zapestjih (atopijski dermatitis).
Hvala za nasvet in vaš čas.
Pozdrav!
Možnosti sta dve: najbolj verjetna so glivice, druga pa atopijski dermatitis.
težko s sigurnostjo rečem . ne bo škodovalo: izmenoma Elocom in Lamisil 1 teden, nato pa po 2-3 x na dan še samo Lamisil 14 dni. Lahko ostane še obarvano ampak v tem času se mora pozdraviti.
Če ne pa bo potreben obisk pri zdravniku.
Lp
Najlepša hvala, ker ste mi tako hitro odgovorili. Mislim, da atopijski dermatitis ni, ker je bil rob izpuščaja mehurjast, kjer pa imam atopijski (na zapestjih), pa je koža rdeča, vendar suha. Vseeno bom upošteval vaše navodilo.
Ko sem kupil kremo v lekarni, mi je farmacevtka rekla, da moram z Lamisilom mazati samo 1x dnevno in to na tanko. Verjetno je bilo to premalo, da se koža tako počasi popravlja.
Želim vam lep vikend.