Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdeča koža po britju

Rdeča koža po britju

Imam težave s kožo. Vsakič po britju si jo moram namazati, ker je drugače zelo suha… Zanima me kako lahko odpravim rdečo barvno kože na območju pod lici (ki nastane zaradi britja)? Ali je odstanjevanje dlak z laserjem varno oz. zdravo?

Spoštovani Bor!

Vprašanje je, ali imate le občutljivo kožo ali gre za kakšno bolezen kože, ki se ob mehaničnem draženju poslabša. Ker ni gotovo, ali sploh gre za medicinski problem, bi bilo morda najbolje, če bi se zglasili v samoplačniški dermatološki posvetovalnici (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si) v času poslabšanja in se pogovorili z zdravnikom. Pred pregledom se z ničimer ne mažite, da ne zabrišete videza sprememb!
Odstranjevanje dlak z laserjem načeloma ni nevarno, če je postopek izveden strokovno.

Ker nisem čisto sigurna na koga bi naslovila to vprašanje sem pomislila na vas. Tiče se odstranjevanja dlak po nogah in posledic tega. To so majhne rdeče pikice, ki navsezadnje tudi delujejo neestetsko. Druga stvar po britju ( pa tudi po odstranjevanju dlak z depilacijsko kremo ) pa so vraščene dlake. Ali lahko priporočate način kjer se to ne bi dogajalo ali preparat s katerim bi to preprečili?

Lep dan še naprej !

Spoštovana Nataša!

Številne metode odstranijo le las, ne pa tudi lasne koreninice, poleg tega so nekatere precej agresivne, tako da lahko povzročijo celo vnetje ali okužbo. Priporočam vam, da se posvetujete z vašim dermatologom glede za vas najprimernejše oblike odstranjevanja dlak.

New Report

Close