Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdeča koža na obrazu

rdeča koža na obrazu

Zadnjih nekaj let je moja koža na obrazu suha in pordela( na njej so drobne rdeče pikice).Včasih imam občutek ,kot ,da bi me rahlo pekla in srbela.Poleg tega se je začela luščiti ,zlasti na predelu lic bolj proti ušesom in lasiščem.

Uporabljala sem že različne kreme za suho kožo,vendar ni bilo uspeha.Povedati moram,da so mi ob predstavitvi kozmetičnih preparatov v eni izmed drogeri izmerili tudi vlažnost kože ,ki je bila na predelu lic zelo na minimumo, na predelu čela pa je pokazalo,da je koža preveč mastna in se včasih prav sveti.

Ali mi lahko svetujete katero kremo bi lahko uporabila,da bi se stanje izboljšalo in se koža nebi več luščila in srbela.

lep pozdrav

Pozdrav!

težko vam kaj svetujem, ker je v primeru problematične kože pač terba poskusiti z različnimi, morda za suhe predele poskusite kremo Trixera- v lekarni.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni! Starejša hčera ima AD,4 mesečni hčeri so se že pojavile pikice na obrazu, prsnem košu, in na grbtu,ima tudi-suho kožo.Nič pa je ne srbi, in že od rojstva spi vso noč, le 1x se ponoči dojima,dočem tastarejša hči ni spala že od rojstvasmo večinoma smo noči prebedeli, kot pa spalli.Spala sem pol bol podnevi. Pri tej starosti,kot je sedaj stara druga hči se je že praskala, predvsem po glavi in ko smo ji pleničko dali dol, se je pričela praskati po trebuhu.Ta ,majnša hči je pa čez dan dobrovolček, zvečer gre lepo spat,sama zaspi, dočem smo tavečjo morali do 3 leta nositi da je zaspala,saj se je kr pričela praskati,če smo jo kr položili v posteljo.Pravijo,da AD srbeč, mojo malo pikico pa nič ne srbi, le pikice ima in suho kožo.Že od rojstva uporabljam kolekcijo od Mustele, milo, šampon, kremo za telo, kremo proti mrazu, vetru.

L, p pozdrav, Anita

Pozdrav!

Če prav razumem opisujete razliko med hčerkama, posbnih vprašanj nimate,, zanima vas , ali gre za atopični dermatitis.
na to vam ne morem odgovoriti, lahko le rečem, da atopični dermatitis ni nujno da srbi.

Nega , ki jo uporabljate je primerna.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Dober dan, Sem Simo vedno sem imel vredu belo kožo zej pa imam nekakše rdeče barve na koži, imam tudi problematično kožo, zadnje čase jamlem tablete proti alergiji ker me tudi srbi okrog vratu ker sem alergičen, postanem hitro rdeč v obraz, me tudi peče včasih po obrazu , se zelo hitro mi segreje telo,in mi je vroče, je slučajno to posledica krvnega tlaka/ pritiska, ker sem si zmeril pritisk in mi je pokazalo nizek krvni pritisk 56. Pa še to ko je mrzlo mi se roke take rdeče pege naredijo, tu in tan če se mi telo segreje npr. pri tolovadbi rdečo kožo dobim po celem telesu. Prosim če mi svetujete kaj.

lep pozdrav Simo

Lep pozdrav Simo!
Problemi so taki, da brez pregleda ne bo šlo, obiščite najprej osebnega zdravnika pa se bosta pomenila kako naprej.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close