Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina rdeča koža na notranji strani nog ob modih

rdeča koža na notranji strani nog ob modih

Lep pozdrav!
Sam veliko časa preživim na kolesu (tudi po 5 ur skupaj na trening) ukvarjam pa se tudi z drugimi športi.Na obeh nogah na notranji strani ob modij ne pa na njih imam rdečo kožo. Ni izrazito rdeča in ne peče in sploh nič. Samo traja ze kar nekaj časa mislim da več kot 2 leti. Koža je kot da bi bila opečena od sonca in se tudi malo lušči. Za higijeno skrbim vsako jutro in večer tuš in tudi vo vsakem treningu. Sam osebni zdravnik mi je pač rekel da je pač mogoče zaradi vročine in oprijetih kolesarskih hlač. Toda po zimi prekinem z treningi tudi za 3 mesece in ostane isto. Na otip je ta del kože manj gladek kot da bi bila koža vlažna prepotena.
Pa še nekaj, velikokrat me boli sprednja kost nad gležnom na otip. Če jo pritisnem zaboli. Ne dobim nikakršnega udarca in me drugače sploh ne boli.
Ze v naprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

1. Kar se tiče kože, gre prav verjetno za posledice stalnega in intenzivnega drgnjenja (kljub vmesnemu počitku). Kožo si redno natrite s kremo, ki je in vlažilna in tudi masti. Hlače bo zato verjetno potrebno večkrat menjati. “Štrapacirana” koža se zelo počasi in nerada zdravi, ker jo vedno znova izpostavljate novemu drgnjenju. Na tem mestu pa ni “narejena” za take napore.

2. Bolečnost kosti na dotik brez poškodbe navadno ni nič posebnega. Lahko gre za bolečino narastišča kakšne kite (ker mesta niste najbolj natančno opisali), zato bolečino občutite občasno in na dotik, lahko imate na tem mestu tesen šiv oblačila ali obutve? Če pa boli neprestano, je ponoči huje in poneha po aspirinu, bi bilo verjetno le pametno narediti rentgenski posnetek, ali gre za kašno t.i. aseptično nekrozo po stari poškodbi, kar je le zelo malo verjetno ali kostni tumor, kar je še manj verjetno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close