Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija rdeč okrog ust

rdeč okrog ust

Pozdravljeni!

Naš 6mes. je rdeč okrog ust(izgleda tako kot bi imel nekaj nalimano oz. pritisnjeno na usta). Začeli smo pa z uvajanjem GH in sicer banano,jabolko in hruško.Je možno od tega?

HVALA
lp

intimno

Je to stalno ali po hranjenju?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Stalno,od včeraj zvečer.

intimno

Potem je alergijsko vnetje kože manjverjetno, akjti okoli ust se običajno poajvljajo takojšnje reakcije, ki potem v pol ure ali kaj takega izzvenijo. Mogoče gre za skupno delovanje sline, ostankov mleka (hrane), tesnenja dudice (če jo ima), mraza/vetra. večkrat dnevno umijte, zaščitite morda z Bepanthenom in čakajte, kaj bo. Če se razširi, boste šli na pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Se navežem na temo in dodam vprašanji.

Jaz sem poskusila prejšnji teden z uvajanjem GH pri 5,5 mesečniku. Po korenju (soku) je postal okoli ust rdeč, koža hrapava. Po treh dneh ni bilo bolje, zato sem prekinila in koža se je v dveh dneh popravila. Gre pri nas za alergijo? Tudi sicer sem brez mleka in jajc (polno dojim), pa občutljiv je še na večino kremic… Dala sem mu prekuhano jabolko (tudi bolj vodo), pa je izdatneje polival (prozorno, kislina?), zato sem prenehala in se odločila, da še malo počakam. Kaj mi svetujete za naprej? Mogoče samo krompir ali s čim kombiniran? Banano?

LP

Alergija je sicer možna, bolj verjetno pa gre za kontaktno vnetje kože ob stiku z neko novo stvarjo, hrano. Na korenje je alergija zelo redka.
GH kar uvajajte, morda najprej krompir z zelenjavo (korenje, bučke, cvetača) in šele kasneje sadje.

New Report

Close