Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Razvoj 3 mesečnika

Razvoj 3 mesečnika

Spoštovani. Pišem vam, ker me skrbi razvoj mojega fantka. Rojen je bil 8.6.2020 s 36 tedni, porod je bil sprožen on pa se je rodil z 47cm in 2650g, bil je v inkubatorju 2 dni (nizek hemoglobin zaradi razvoja protiteles moji krvni skupini) in 2 dni pod lučko.. Dobil je transfuzijo in celega so res dobro pregledali. Na posvetovalnici ob 3 mesecih je imel že 58cm in 5500g. Skrbi me, ker ne gleda svojih rokic, daje jih sicer v usta, včeraj je dal v usta tudi igračko ampak sem mu jo jaz dala v roke. Občutek imam, da bi jo rad prijel. Druga stvar je pasenje kravic; ko ga dam v položaj se lepo dvigne ampak večkrat za sekundo omahne in nato takoj dvigne nazaj glavico, ko pa ima dovolj čisto omahne. Tudi bolj se nagiba na eno stran pri kravicah.. sicer lepo sledi igračkam, smeje se in tudi čeblja. Opažam tudi, da rokice se vedno niso razprte, jih razpre ampak ne pa, da bi bilo vsaj 70% časa razprte. Tudi z nogicam ne maha v višino in jih ne prijema.. sicer miga z nogicami..Na žalost ga sedaj ves čas analiziram in vso veselje je odšlo.. imava tudi napotnico za razvojno, pediatrinja je sicer rekla, da vidi da je vse ok ampak imava pravico do nje, ker je nedonošen in čakava na datum. Tudi plačala sem nevrofizioterapevtko, ki mi je pokazala pravilno ravnanje ter telovadbo.. ko berem na internetu in gledam video tipičnih 3 mesečnikov je naš še daleč od tega.. bojim se, da je z njim kaj narobe😕

Po opisu ni najti pomembnejših odstopanj v razvoju. Če je opisano, da nekaj dojenček dosega okoli 3 meseca, je to samo časovni okvir. Nekateri se npr. prvič zavestno nasmejijo pri 4 tednih, drugi pa pri 8 tednih, pa je še vse normalno. Enako je za gibalne mejnike. Počakajte na pregled v razvojni, po opisu zaenkrat ni odstopanj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close