RAZVIJANJE FILMOV
če želim dobro – maxi
če želim poceni in tako-tako – DM
če želim srednje – foto format
vedno dam najprej razvit film in narest indeks (to dam v format) šele poetm razvijamo fotografije (maxi). Sicer je predrago, pa še veliko fotk ostane neuporabljenih. Tako pa so vse fotke izbrane, dam jih delat na mat papir ali pa svteleče z belim robom (te so iz Maxija še posebej lepe)
T.
Mi jih razvijamo v Foto Fantasy na Miklošičevi in smo zelo zadovoljni! Tam dela prijatelj in se vedno potrudi, da so barve lepe, premaknjenih ali nejasnih slik nam ne razvije.
Je pa tale fotografija res kar udarec za žep, še posebej ker so naši sončki tako zelo luštni pa je treba vse dokumentirat, a ne!?
lp,
Maja
Kakšne imate izkušnje pri Abesi? Kakšna je kvaliteta in kaj nudijo v primerjavi z drugimi?
Fotografije pri Formatu res niso najcenejše, imam pa dobre izkušnje z njimi. Njihove povečave na 20×30 so naravnost fantastične. Če pa človek prinese cca. 7-10 filmov, ga v vsakem primeru precej udari po žepu.
Rešitev? Digitalni fotoaparat za cca. 70.000 do 100.000 sit. Za 10×15 fotografije je več dovolj 4 mega pixlov. Ni stroškov za filme in razvijanje, neuspele fotografije lahko zbrišeš že takoj, ko jo posnameš in s tem imaš na pomnilni kartici prostor samo za uspele fotke. Cene tiskanja digitalnih fotk na papir v dobro in sodobno opremljenih fotostudiih pa so tudi že skoraj identične cenam pri klasičnemu foto postopku.
LP Nada
tudi jaz prisegam na digitalca. res da sva zanj pred enim letom odštela 105 jurjev, pred rojstvom sina, ampak ni primerjave. do sedaj sva posnela čez 2000 slik (v enem letu), večinoma sina, jasno, nekaj ostalih, razvit sva jih dala pa kakšnih 300. ostale so shranjene na CD-ju, (razvit sva dala samo najboljše, tiste “tako tako” so samo shranjene, zanič sva sprot brisala). pa še obdeluješ jih lahko (imava kup ČB slik, super izpade) ipd.
Jaz pa sem bila zelo zelo razočarana nad Foto Tonetom. Imam čisto vredu digitalca(Sony DSC P-9, 4 mio) pa so bile slike kot, da bi slikal samo z 1 mio pikslov. Isti CD sem dala pol razvijat na http://www.digifot.com in so bile slike fenomenalne. In nobenih rezanj kot pri prej omenjenem razvijalcu. Slikamo 3:2 format in morejo 10*15 štimat!
Toliko z moje strani.
Od takrat dalje se poslužujem še samo digifot-Foto Šimonka. Pošlješ po netu, dobiš domov!