Najdi forum

razstavljena trebušna mišica

Že pri prvi nosečnosti se mi je razstavila trebusna mišica, od takrat je minilo že osem let. V predelu popka imam tudi majhno, nemotečo kilo. Mislila sem, da se mi bo z vajami stanje kaj popravilo, a zdravnica mi je rekla, da se mišico lahko le zašije. Zaradi lepote bi to sicer rada naredila, skrbi pa me, da bi mi šivi ob močni telesni aktivnosti lahko počili (to je omenila zdravnica). Ukvarjam se s surfanjem in odbojko in temu se zaradi estetike ne bi odpovedala. Ugotavljam, da razstavljene mišice nikakor ne morem okrepiti, tako kot druge mišice telesa; mislim pa, da kompenziram in pač bolj intenzivno uporabljam druge mišice, zato pri športu in v življenju (npr. s hrbtenico) nimam težav. Na operacijo bi torej šla, če bi s tem kaj pridobila, ne pa da bi se morala čemu odpovedati. Imam tudi nekaj kg preveč, visoka sem 170, imam 65 kg, stara sem 30 let, večino maščobe pa imam na trebuhu. Ali bi bilo pametno, da pred morebitno operacijo shujšam? (To bom naredila v vsakem primeru) Lep pozdrav Živa

Ziva,

Tvoja situacija je res zapletena, in pohvalno je, da si kljub temu tako sportno aktivna. Glede hujsanja… mislim, da je smiselno da zmanjšaš delež maščob kolikor si to pač sposobna storiti v času do operacije.

Opisala si sicer tvoj primer, za kakšno posebno mnenje pa me v bistvu nisi vprašala, celo odločena si že kaj storiti. Vseeno pa pozivam obiskovalce foruma, ki so ste morda imeli podobne težave ali operacijo, da napišete kaj o tem.

LP,
Goran

Zanima me, če lahko šivi pri športni aktivnosti počijo? Morda kdo ve, koliko časa se ne smeš ukvarjati s športom? Živa

Živa,

Seveda lahko pride do tega, da šivi počijo… če se lahko natrgajo mišice, pretrgajo vezi v sklepu… potem lahko počijo tudi šivi ali pa vsaj popustijo, toliko, da se rana ponovno odpre.

Koliko časa po operaciji (šivanju rane) se ne smeš ukvarjati s športom, ti bo najbolje vedel povedati tvoj zdravnik… ob naslednjem pregledu rane. Enim ljudem se rane celijo hitreje, kot drugim… odvisno s katerim portom se ukvarjaš in na kakšnem mestu je poškodba, lahko celo da te tista rana, ne omejuje pri športni aktivnosti… Ponavadi je treba najbolj paziti rane, ki so šivane na pregibnih mestih, kjer se koža med gibanjem razteguje in krči.

LP,
Goran

Če imaš kilo se jaz na tvojem mestu ne bi niti podrazno ukvarjal s kakšno aerobno vadbo! Če se ti kila poveča lahko nastanejo resne težave.Vadbi se posvečaj po okrevanju.

New Report

Close